Saturday, May 24, 2014

Naiim- Kotakan Janji

Sebelum ni aku ada cakap yang Naiim cakap tak dapat nak bagi hadiah untuk hari ibu.
Tapi dia kan ke janji nak bagi best result kan..
Aku ok je, asal dia tak fail sudah la kan...


Ni le nota yang dia selitkan kat kad hari ibu untuk aku..
hahaha... dia janji nak belikan aku flower pot.
tapi dia dah terbeli pistol.. so no flower pot untuk aku...
sebab tu dia janji nak bagi best result kat aku utk last exam...

Jeng jeng...semalam dia balik tunjuk aku result ni
Ya allah... terkejut aku  kan... Naiim dah kotakan janjinya
Allah dah bantu Naiim sebab niat Naiim nak hadiahkan kegembiraan kat ibunya
Alhamdulillah.... Syukur sesangat tau...

Aku pun belek belek la soalan dalam paper ni.
nak tau jugak la apa yang dia jawab kat soalan tu..


kekadang Naiim tu duk mengeja jawi jugak kat umah, tapi ada la lompang lompangnya tu
aku tak de sangka sangat yang dia memang lancar membaca jawi tu.

tapi bila tengok soalan exam ni aku benar benar tak sangka 
anak teruna memang pandai baca jawi la...
syukur sekali lagi..

fuh dasyat la budak budak sekarang ambik exam langsung tak de tulisan rumi
kalau budak budak tak pandai membaca.. mcm mana nak jawab kan...


* Naiim, sebenarnya hadiah yang mcm ni ler yang ibu nak , sesuatu yang sangat sangat valuable
tak dapat di beli di mana mana tau. Sayang kamu sangat sangat..
ibu doakan anak ibu terus berjaya yer...****


Note: Doa ibu sentiasa mengiringimu...



*** Our memory warm me up  from inside
       at the same time they also tear me apart....
      
      
      
     

14 comments:

  1. bagus naiim.. pandai dya ambek hati ibu..:)

    ReplyDelete
  2. bagus lah abg naim ni! mesti seronok sgt mamanya kan.. ala-ala terharu gitu..

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH NAIIM!!

    tp ada certain sekolah tu sy tgk ada dwi soalan. means, jawi dan rumi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah.. sonoknya bila anak dapat keputusan cemerlang camni... kita pun rasa bangga... tahniah Naiim...

    ReplyDelete
  5. there is something about him
    tahniah naimm
    sejut perut ibu kamo haa

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah...
    moga terus success yerr naiim...
    anak mana x syg ibu kan klau kita pon bg komitmen yg baik kat depa :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdullillah bijak Naim..

    ReplyDelete
  8. tahniah naiim..
    bagus sgt !
    a ah.. mmg xde lgsung translate ke bm kan..
    kalo y xreti baca jawi mcmana ye? alamak.. asya kna pasrikan dia cekap jugak kuasai jawi ni.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..
    naim anak lelaki yg baik..
    pandai jaga hati ibu dia..

    tahniah naim

    ReplyDelete
  10. tahniah yer. Saya dtg singgah bila cuti2 sekolah !

    ReplyDelete
  11. Tahniah Naiim... sejuk perut Ibu kamu mengandungkan kmu..suka kat Naiim ni..harap pa'e pun boleh jadi mcm Naiim nti...hehee..

    ReplyDelete
  12. So sweet...!! Tahniah tu whole family... :D

    ReplyDelete