Monday, July 14, 2014

My Birthday Gift



Aku pernah ckkp kat hubby yang aku nak beli sling bag.
Tapi my hubby cakap tak cantik lah awak pakai
hmm... terus tak jadi nak beli
then sejak kat tempat kerja baru ni, aku jarang makan kat luar
makan kat cafe jer..

so, aku ingat nak beli la satu beg or purse yang besar yang boleh muatkan
2 biji hp aku beserta dengan beg duit kan..
tapi tak cakap le kat hubby.. dok verangan sengsorang je,

senang le kalau beli menda alah tu sebab senang nak carry
tak de la aku pegang gitu je.
tak kan nak bawa hand bag. nak pergi cafe je pun...


then semalam, 12th July, hubby ajak keluar shopping..
so, aku nampak la purse ka, beg ke hape ntah la org panggil menda tu
belek belek je tapi aku tak beli pun.
even menda tu memang sesuai untuk kaum adam tapi aku nak jugak.

Then hubby tanya, nak ke?
aku ckp lain kali la..mahal jugak harganya ni.. kita beli persediaan raya dululah

tetiba hubby terus ambik dan bayar,
upssss..... tak sangka you.


sukanya hati ni...
mmm... mungkin my hubby mang nak belikan hadiah untuk aku kot
tapi tak tau nak beli apa.... so bila aku suka sangat dengan menda alah ni
 dia terus belikan...



aku ada cakap... ni hadiah b'day saya ke?
mmm... dia diam je...
ala.. ye la tu... lagi mau tanya ka??????


kalau buka beg ni. ntah la aku panggil beg la senang.. ate tak tau org ppanggil hape kan..
kat dalam ni dia mcm purse/dompet la..
ada tempat coin, note dan tempat letak ic bagai..
cuma saiznya je besar...


specially man je yg pakai.. tapi nowadays banyak barang yang ala ala unisex kan
hmmm..  kaum adam pun berlambak yg pakai hand bag sekarang kan...kan..



Note : Terima kasih ye bang... Suka tau hadiah yg abang belikan ni...


 


13 comments:

  1. Bestnyaa dpt hadiah besday dari hubby..

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday u. memang cantik, praktikal pulak tu.

    ReplyDelete
  3. happy belated birthday kak. bestnya dapat hadiah dari incik suami :)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... ingat juga cik abang nak belikan hadiah... mesti hati berbunga2 kan... :)

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat hadiah dari hubby ni kak.. mmg sangat2 kita hargai kan... cantik, suka colour tu..senang nak letak HP kan ..:)

    ReplyDelete
  6. Happy belated birthday kak..
    Seronok dpt ape yg dihajati ye

    ReplyDelete
  7. wow!! syoknyaa dapat hadiah.. untunglah akak dapat suami yg memahami..:D

    ReplyDelete
  8. Beruntungnya akk.. Dok belek2 terus dpt.. Klau sy, xde la cmtu.. Haaha

    ReplyDelete
  9. Beruntungnya akk.. Dok belek2 terus dpt.. Klau sy, xde la cmtu.. Haaha

    ReplyDelete
  10. happy belated besday ti
    kty pun 2 -3 menjak ni .lg bulan puasa jrg update blog
    semoga ti , dimurah kan rezki , diberkati allah dunia dan akhirat ,amen

    ReplyDelete