Sunday, December 14, 2014

Mencari Remis Di Pantai

Aku memang jarang pergi lepak kat pantai belakang umah aku ni
kalau ada kelapangan baru la aku meronda ronda ..

 Hari tu boring plak duk melepak kat umah, jadi aku calling calling la my friend 
si Asma untuk gi cari remis.

Kebetulan dia pun memang dok plan dah nak mecari remis
sempoi ar...


 Dia pulak dah janji ngan si Hanny . 
Sampai je dorang kat pantai tu, deme calling calling la aku

berdesup aku gi sana, bawa Aleesya je
Naiim tak mo ikut




 Banyak pulak hasil korekkan kami petang tu..
Aku ada acara plak lepas magrib
jadi aku pergi sekejap je la..


 Lama dah tak main main ngan pasir
rasa seronok la pulak..
ngeee...

 Hok aloh... lap peluh la konon..
mcm la berpeluh sangat..


Aleesya.. dok korek jumpa batu.. dok pass batu je kat aku
mungkin dia ingat ibu dia dok korek cari batu kot. hahahaha




Ni lah hasil korekkan aku petang tu..
balik umah tak boleh terus masak tau..

kena rendamkan dia semalaman untuk diluahkan segala pasir tu

 balik kerja aku wat masak pedas...
sebelanga ko...
puas anak anak aku makan... 

 Sedap..manis sangat sebab remis ni tak kena ais tau..
Aleesya makan sampai menjilat jari

fuh... licin ko...



7 comments:

  1. Perghh terbaek... tangkap sendiri... masak sendiri... makan sendiri... sodapp sehingga menjilat jari yerr... glurpp... terliur teman nengok...

    ReplyDelete
  2. dh lama x meremis...dl pntai kt umah elok rjin la pi...lps tsunami pntai dh bselut dh

    ReplyDelete
  3. Assalam siti,
    waaaaaaaaaaaaaaaaaa.....remis oooooooooooo remis
    seeedapppp tu
    tapi iols ni pemaleh nak p korek2 tu he3
    tau nak sonang sajork p beli kat pasor he3

    ReplyDelete
  4. sy penah tgk org dok korek2 pasir pantai tapi tak tau plak ape yg dicari. hihi. mcm best plak tgk gambar remis tu. mmg ada sepanjang masa ke remis ni ?

    ReplyDelete