Wednesday, November 24, 2010

Amirul with Cousin

Tak der banyak pun photo yang di snap masa Raya aji that day. Tapi ada ler kisah di sebalik gambor ni.

Amirul terambil buku ejaan kezen dia, si Atikah. Dia ambil dan bawa balik ke umah tok sebelah aku ni ler. a.k.a umah mak aku . Punya ler sonot dia baca. gambor buku tu pun aku lupa nak snap. Masa kat kg aku, dia dok baca bersama-sama kezen dia side aku nih..

Sebelum kami bertolak balik ke penang that day, singgah ler kejap kat umah MIL. Masa asyik berborak. tetiba si Atikah nangis nangis tanya ttg buku tu. Aku dah syak ler, mesti kerja Amirul ni. Apa lagi diam-diam aku godek godek bahan bacaan dia.
hohoho.. ada la pulak, then aku memang nak ngajar Amirul ni supaya jgn ambik barang org sesuka hati. So, aku suh jer si Amirul ni bagi balik kat Mak njang dia. Bila Maknjang tanya, jumpa kat mana dia terus jawab tak tau.


geram ler aku, aku suh dia cakap yg betul. then dia cakap maaf, mirul terambil hari tu. ni, mirul bagi balik kat Tikah. ha... budak budak ni kita kena ajar dia cakap yg benar. supaya besar nanti tak suka mencari alasan. harap harap ler.

Sian lak ku rasa kat Amirul tu. Mungkin dia berkenan ngan buku tu, tapi tak tau nak bagitau kami as a parent ni. So, aku suh ler hubby pergi cari buku yg slightly same tu.



Punya la suka Amirul tu, sampai ke temnpat tidur dia asyik membaca. nanti nak beli lagilah 4-5 buah utk bacaan dia. cuti sekolah ni kan, biar diisi dengan membaca.


4 comments:

  1. gmbr je?x de cite la ek...ok la tu...

    ReplyDelete
  2. ada la zura- dah berjela tulisan ku tulis. ko tak leh nampak ker?

    sah.. ko ngantuk ni

    ReplyDelete
  3. wa bestnye wantie..klu aku mmg confirm dh berbakul aku belikan buku sbb dia suka membaca..hmm jgn sekali skali bairkan ank xckp yg benar...

    ReplyDelete
  4. td time aku masuk ada gmbr je..ni ada tulisan dh..hikss

    ooo mirul pinjam buku kazen dia kejap la tu..suka mbaca...hehe

    ReplyDelete