Monday, February 14, 2011

Tersilap Urine ke?

Last month, aku ke klinik desa untuk wat check up
then, sebelum apa apa kitorang kena ler kencing then tinggal jer kat sati sudut
adalah 4-5 bekas urine yang parking kat sudut tu
termasukler urine aku


Masa misi check perut aku, then datang lagi satu misi ckp yg urine aku ada gula +1
alamak naper leh ada gula lak ni. parent aku memang tak der kencing manis
tok & tok wan pun tak der
Berdebar debar jantungku , bila ingat ttg baby dlm kandungan ni
Then petang tu jugak aku kena ke Klinik kesihatan
Then, Dr. suh aku datang semula minggu depan
sebab kena minum air gula & ambil darah

Last week aku datang semula ke klinik Desa. nak wat check up + ambik result
takder pun gula. Then urine aku yang latest pun tak der gula jugak.
Naper ek? Adakah tersilap urine?

Sekarang... aku boleh makan duyan sepuas ati
Yer la.. last month memang takut nak makan duyan
sebab takut paras gula tu
sekarang dah takder gula, aku nak nikmati duyan sepuas puasnya...

2 comments:

  1. masa aku check kat KMC..x yah guna botol2 bagai nie..just guna 1 ply of paper utk urine test..then taruk dlm small plastic jer..the test tue bw jmpa specialist..kalau kt klinik mmg kena guna botol nie kan..

    ReplyDelete
  2. bahya tu bleh tsilap botol..hehe..

    ReplyDelete