Wednesday, May 2, 2012

Mana la Si comelku ini..

Tatkala orang lain bergumbira, tak de pulak kelibat Aleesya 
ke mana la budak kecik  ni menghilang
Aku letak Aleesya kat tikar tu, tapi dah tau yang dia ni memang dah lapor nenen
sian dia, dalam perjalanan tu dok nenen tak puas puas
dok merangkak rangkak
nak main pasir, tapi aku tak tak bagi dia main banyak sangat
sebab... dia suka ambik pasir baling kat atas kepala sendiri
memang budak budak cam ni la pangai.

kebetulan,tempat kami parking tu ada buai buruk ni
ntah sapa la yang baik ati buat buai kat bawah pokok ni ngan jala
apa lagi, tempat yang sesuai tuk Aleesya.
Biras aku plak bawak bantal. lapik je la belakang Aleesya ngan bantal tu.

sambil aku dok perati Amirul yang bermandi manda tu
my Biras dok rajin dodoikan  Aleesya
mula tu gelak gelak
dah lelama mata pun dah jadi kuyu
angin plak sepoi sepoi bahasa

ha.. terlentok dia kat situ, lama jugak la dia tidur
sampai abangnya sudah mandi pun dia tak jaga lagi
nampak tak tali tu, aku ikat kat tengah tu, sebab buai tu ternganga je
takut Aleesya jatuh...

samp[ai kami dah seiap packing barang pun Aleesya tak bangun lagi
betul betul asyik dia tidur.
you are the best Aleesya sebab selesa betul bawak kamu jenjalan
tak banyak karenah..

4 comments:

  1. Sedap tul aleesya tido kat tepi laut, ye...ish..ish...

    ReplyDelete
  2. Alaaa lenanyaa Aleesya tido.. :)

    ReplyDelete
  3. amboi senang byk alesya nok
    siap berbuai2 kt tepi pantai..maveles gitu..mmg kalo kena angin laut mmg budak2 kecik cepat je tido...hehehehe
    alesya masih tido buai lagi eh

    ReplyDelete