Wednesday, July 11, 2012

Longan ke Mata kucing

Salah satu petua nak tambahkan susu ialah makan longan kering .betul ke boleh banyakkan susu?
ntah le, aku tak pernah amalkan pun. sebab mak tak bagi minum or makan longan ni
masa lepas berpantang that day.

Dalam kerancakkan makan durian
tetiba ada yang belikan aku buah mata kucing ni
hehehe.. makan la Mak siti Oi, jgn besok ko MC udah le

Buah dia  so.. so je la, tapi dah benda free sedap la pulak
kahhhhhhhhhhhhhhhh
itu la manusia kan, asal menda free je sedap bebenor. ( aku le tu)


Rasanya, bukan musimnya lagi
bapa hengget le kan segugus buah yang dibelikan untukku ini

thanks a lot!





13 comments:

  1. macam pelik je kan..
    buah ni kalau yg kering tak pulak buat badan rasa nak demam..
    bila makan yg fresh panas jadi kat badan.
    tapi kak longan kering ni menjadik byk kan susu

    ReplyDelete
  2. longan beso2 buah dia
    mata kucing kecik je
    hohooh...
    aku jarang dpt mkn mate kucing nih
    owh ye...
    klu takleh mkn longan
    mkn alfafa pun ok jugak
    haku dulu amik shaklee alfafa..
    smpia skrg 2 thun 3 bulan anak aku masih susu bdn lagi even dan mula campur.

    ReplyDelete
  3. feveret nie... hihi.. tp tk leh makan banyak2 ...

    ReplyDelete
  4. dua2pun saya suka mata kucing n longan.. rasanyer longan besaq sikit kan dari mata kucing tu!

    ReplyDelete
  5. sedap tu.. Tak pasti pulak khasiat dia

    ReplyDelete
  6. waaaa.. sengaja amek gmbr besar2 erk buah tu....
    sedapnyer......

    ReplyDelete
  7. boleh sakit tekak kalau mkn byk2 buah nie...psl kulit dier la kot kan..:-)

    ReplyDelete
  8. suka makan buah longan ngn mata kucing,tp lom pnh lg kty mkn longan yg kering

    ReplyDelete
  9. suka makan buah longan ngn mata kucing,tp lom pnh lg kty mkn longan yg kering

    ReplyDelete
  10. lama sudah xmakan buah ni...sedapnyer

    ReplyDelete
  11. sedapnye
    lau sejuk mkn lagi sodap
    air longan lagi lah kemaruk aku

    ReplyDelete
  12. Mmg tak suka beli buah longan yg dh ada bulu2 kelembapan kat kulit dia tu. Kalo ada yg membeli pun...akak basuh dulu buah tu..hehe.

    ReplyDelete