Thursday, August 30, 2012

uits.. Red Packet?


Dalam pada dok cuti tu, aku kena jugak pergi office
bukan sebab kerja, tapi sebab nak ambil barang yg bersaiz agak besar

barang tu aku nak bawak balik kg untuk mak aku
memandangkan biras aku yg kerja syarikat courrier tu ada hantar barang kat Penang ni
aku tumpangkan barang tu utk di bawa pulang ke kg halamanku.

Aku pergi office ngan Amirul je
masa nak balik tu, tetiba bos suruh aku tunggu kejap.

hehehe... dia ada bagi red packet untuk anak anak aku
syukur.. anak anakku dapat duit raya dari my bos

 Masa on the way balik tu, Amirul request nak makan
siap wat ayat "seposen" lagi
" Mirul tak pernah pun makan berdua dua ngan Ibu kat luar, kalau sekali ibu, sekali adik sekali 
papa selalu la"
amboi.. wat ayat sedih la pulak.

 kami singgah kat tepi pantai & makan laksa & jagung
minum air kelapa & air tembikai.

Amirul happy sangat sebab dapat luang masa ngan aku
he so sporting!. siap call papa cakap dia sedang bersukaria ngan Ibu
Aleesya kami tinggalkan kat umah Mak Sitter!

kami borak borak, lepak lepak. lama jugaklah masa kami habiskan kat situ
bila dah hampir petang, aku singgah kat kedai tuk beli barang basah

Nak prepare masak tuk hubby pulak.
biasalkahkan, akukan isteri misai pak Ali mithali



Note:- semalam hubby terkejut jugak bila bilang duit raya mirul tetiba jadi banyak. hehehe.. mana tak nya
           sekali dapat ang pow da....

2 comments:

  1. dia dh besar... teringin nk bermanja2 la tue, tgk adik jer dok manja ngan ibu kan

    ReplyDelete