Friday, September 7, 2012

Agent Request Flyers / pamphlet

Dah 3 Tahun aku bantu ayah dalam Business dia
Alhamdulillah.. nampaknya perniagaan ayah semakin meningkat
Biasalakan perniagaan.. ada jatuh ada bangun.

Mula tu aku tak minat pun, memandangkan aku ni anak perempuan
biarlah abang abang yg tolong ayah.
Sejak aku inject Modal masuk  tuk tolong abang abang
secara tak langsung aku terlibat sama.

Abang suka biz face to face
memandangkan aku bekerja, jadi aku buat secara part time je lah..
Buat Marketing mcm  biskut kejap buat kejap tidak.

Ntah le sejak 2 menjak ni, ayah mcm nak aku handle sebahagian dari customer dia
banyak juga ayah kasi contact kat aku suh service agent dia
ayah kekalkan agent lama & agent baru ayah suh aku handle.

So far tak de pulak agent ayah aku yg mintak flyers/ pamphlet
Tapi kali ni, agent baru dari Johor  tu ada request
feedback yg baik ni, maka aku haruslah mendesign satu flyers tuk produk ayah.

Tadi dah bincang ngan hubby
nak jual je lappy aku tu
then tade in ambik desktop
senang sikit nak wat kerja design design ni

 

So far aku guna powerpoint tuk design, 
ada sesapa leh request guna software apa yg terbaik?


Note: 90% rezeki adalah datang dari hasil perniagaan.

6 comments:

  1. desktop ada sng gk tu buat keja..

    ReplyDelete
  2. bisnes apa kak.. :)

    alaaa liya pun tk pandai sgt bab2 software2 nie...

    ReplyDelete
  3. au nk jual desktop aku tue..nak? Ekekeke..:-)

    ReplyDelete
  4. boleh saya tau bisnes apa ye?? mana tau kalau2 ada apa2 yang kita boleh buat kerjasama

    ReplyDelete
  5. tu lah...desktop lebih senang utk design mendesign, edit2 gambo ni. Tak tau lah naper..walaupun ada lappy skrin besar...tp mcm susah jer nk guna. Cuma lappy ni leh dibawa ke sana ke mari aje.

    ReplyDelete