Thursday, September 27, 2012

Alahai anak anakku.

al kisah Aleesya bila aku demam.

Hari selasa tu, aku gagahkan diri utnuk pergi hantar Aleesya kat bb sitter
then petang tu bb sitter datang jenguk aku yang sedang demam
then dia janji nak jaga Aleesya sampai esok pagi
biar aku rest betul betul

Tak pe lah, Aleesya kan menyusu badan nanti susah pulak bb sitter nak bangun malam 
untuk suamkan susu, so tak payah la..

Malam tu Amirul ke rumah bb sitter untuk dinner sebab aku tak masak
lepas je dia makan terus zzzzzz kat umah bb sitter
makanya tinggallah aku ngan Aleesya je kat umah ( hubby kerja)

bila malam, mcm biasa lah Aleesya selalu main ngan abang dia
bila abang dah tak de depan mata
mencari ke dapur tak de
bilik air tak de
sini tak de, sana tak de.. bila tak jumpa mula la melalak
tangan tu tunjuk pintu je ( ingat abang sembunyi kat luar kot)
memang selalu Amirul usik nak tinggal dia & sembunyi kat tangga kejap pas tu masuk balik
tapi malam tu, tak de.. mestilah adik nangis.

dah pukul 11 lebih, dah kat atas katil pun, dia boleh turun semula
kemudian pergi kat toto abang dia angkat ( kot kot abang sembunyi bawah toto)
tak de jugak 
then dia masuk bilik semula.. kemudian turun katil lagi, pergi kat hall
( kot kot abang nonyon TV)
tak de jugak , melalak lagi mlm mlm buta..



Haish.. dah la ibu demam, Aleesya pulak cari abang tak jumpa jumpa
kepala yg sakit ni jadi semakin sakit..
jenuh nak pujuk...
dah pukul 1.00, aku dah tak tau nak buat mcm mana dah
ambik selimut amirul, suruh dia guling guling atas tu
tetiba aku terlelap
bila aku jaga, Aleesya pun dah zzzzz...

semalam, aku dah warning Amirul jgn nak gedik gedik tudur umah Mak
adik tak boleh tido kalau tak main ngan abang
pas tu semalam ok je dua beradik tu
main sama sama, penat sama sama
last.. lepas abang terlelap kul 11.00
adik pun datang kat aku nyusu dan tido..
legaaaaaaaaaaaa....



Nota : Amirul ni manjakan sangat adiknya, that Y la tak boleh berenggang...

12 comments:

  1. alahaiii kak sweetnya dak ber2 nie... :)

    ReplyDelete
  2. Alahai kecik2 dah sayang sangat ngan abangnya..suka aku dengar!!
    Sweet!!

    ReplyDelete
  3. Sronok tul tgok keakraban dorang ni

    ReplyDelete
  4. n3 ni hg ceta kt aku klmrin..hehe...

    amirul syg adik...adik pon syg abg...tu psl la..hehe

    ReplyDelete
  5. sweetnye... adik dah biasa ada abg... tu yg tercari2 tu...

    ReplyDelete
  6. mmg baguslah kalau mcm tu, dah adik beradik kan!

    ReplyDelete
  7. tang photo tidur tu yg tgok sahdu je....

    ReplyDelete
  8. seronok bc entry ni...kasih syg adik-beradik, mm..

    ReplyDelete