Thursday, September 20, 2012

Bekal

hmm...biasalahkan, aku ni kalau bangun pagi mcm lipas kudung
tak kiralah hari anak sekolah ke, hari anak cuti ke
hari nak pergi jenjalan ke
dapur ku itu dah mcm sahabat setia
mesti nak kena belai belai manja sebelum memulakan aktiviti seharaian.

ini aku masak nasi goreng + ikan lengat
kena bawa bekal untuk dia makan on the way nak balik umah ayah di Sungai Petani
saja dia nak makan dalam keta

Sunagi Petani je pun kan.. 
mcm ni la anak aku, bila dia rasa nak makan
kena make sure makanan ada..

Dia memang suka nasi goreng
kekadang tu, malam malam pun dia request nasi goreng jugak
nasi goreng dengan sebiji telur mata kerbau pun dah ok dia ni.


Ni pulak aksi Aleesya bila tengok abang makan
nak jugak rupernya
ish... start la tu, nak ke belakang duduk sama sama ngan abang

tak boleh lepas dia ni ke belakang
kang berterabur habis nasi goreng tu

kekadang.. abang dah tidur lena kat belakang
dia still tak mo tido

ini budak memang susah tido bila duduk dalam keta ler...
letih benor aku ngan dia.
habis semua perfume keta di tariknya
segala coins kena simpan, takut dia ngap..


Note:- bekal pun ada, tapi kalau sampai kat petrol station, membeli jugak le kerja si Amirul ni.

9 comments:

  1. sedapnyer nmpk...
    terliur plk :)

    ReplyDelete
  2. irfan pon kalau x tido dlm keta..cenggini la dia..letih gk aku...tempt sempit..dia xplore mcm2...hehe

    aku pon kalau g jenjalan..mmg buat bekal utk irfan..kalau pegi jauh2 la..

    ReplyDelete
  3. sedap la pulak tgk nasi goreng tu..hihi...salam kenal..sy mmg dah lama follow awk.. =)

    ReplyDelete
  4. sedapnya nasi goreng.. sya dok sp gak hehehe

    ReplyDelete
  5. rajin mak amirul ni wat bekal... kalau liya lah ikut mood... ada mmod rajin maka dr pagi sampai ke malam memasak je kerjanya... kalau ada "M" hehehehe apa pun tk boleh haha

    ReplyDelete
  6. senangnya..menu nasi goreng...sure sis masak nasi goreng tu sedap, tu yg dia mintak hari2 tu...

    saya tgk pun menarik nasi goreng tu...

    ReplyDelete
  7. aku suma..kedai mali..kalau msk sure x habis n membazir..weekend br betui2 msk..:-)

    ReplyDelete