Thursday, September 20, 2012

Puting Beliung Api Di Australia

 Siapa tengok berita semalam?
sila angkat tangan...

 
 fenomena apakah ini?
selalu kita tengok puting beliung angin + debu je
tapi kali ni berlaku di Australia siap ada api lagi
kalau berlaku kat Malaysia mcm mana ek..

tak mustahil kan.. Kuasa Allah
lagipun Autralia dan Malaysia bukannye jauh mana pun.


Adakah ini amaran Allah kepada kita?
sama samalah kita berdoa agar di jauhkan dari malapetaka ini

sebelum ini kejadian puting beliung erpai ni jugak pernah berlaku di Brazil
ianya di kenali senagai " Api Syaitan"

 puting beling berapi di Brazil 


Tak sangka ek, dorang pun panggil Api Syaitan. Kalau kita yang islam ni dah sah sah le tahu
yang syaitan tu di perbuat daripada api. hehehe...


Note:- Adakah ini sedikit percikan dari Api Neraka?

12 comments:

  1. betul tu kak.. kuasa allah tak ada siapa yg boleh lawan... ^_~

    ReplyDelete
  2. agaknya ni tanda kemurkaan Allah kepada mereka2 yang menghina Islam tempoh hari.. berkat daripada doa sekalian umat islam yang teraniaya..

    ReplyDelete
  3. subhanaAllah..

    1st time tengok ni..

    isk..takutnye...

    ReplyDelete
  4. Ada baca semalam!!!
    Salam kenal dan follow u
    U in my bloglist
    Hanif blog bloglist
    Check It Out!!!!
    Check blog anda berdasarkan bloglist abjad
    Every week saya datang melawat tapi dengan syarat always updated blog..hahahha

    ReplyDelete
  5. Salam kenal dan follow
    Jemputan rasmi buat anda…
    Promosi sikit……hehehe
    Dijemput sertai segmen saya ini:
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html
    Jumlah peserta kini 83 orang ..

    ReplyDelete
  6. salam kenal...

    thanks sudi follow. akak follow back..

    astargfirullahh.. menakutkan kan..

    ReplyDelete
  7. Kuasa Allah S.W.T. tiada siapa boleh lawan...

    ReplyDelete
  8. dasat , meremang bulu roma mad tengok .. !!

    ReplyDelete
  9. takutnyer ..mesti terbakar habis bile dia berpusing lalu tu

    ReplyDelete