Tuesday, September 4, 2012

Saham & Saving


Dulu pernah jugak aku try banyak kali untuk buat saving dalam ASD ( Amanah Saham Didik)
untuk Amirul. Tapi tak pernah kesampaian.

Bila aku call bank/post office dorang cakap masih ada unit utk di beli
bila aku sampai je kat bank/Pos office
semua unit dah terjual. Frusssttt giler

Bukan sekali dua, tiap tiap thn cam tu
ada yg ckp, kalau ada sedara mara kerja bank tau pos office senang le
bagi duit kat dorang, bila ada unit tuk dijual, terus masuk je

susah la kan, memang laku betul unit saham amanah ni

Tapi, tahun ni aku dah nekad, nak beli jugak unit saham amanah utk anak anak aku
lagi best sebab dah boleh transfer duit dari cimbclicks ke unit amanah


Dalam pada tu, hubby dah pun bukak account kat Tabung Haji utk Amirul

 
 cuma utk Aleesybelum lagi. 
Tadi, jiran nak pergi tabung haji, aku suh dia ambik borang
nak bukak account tuk Aleesya.

  

Kalau ada account kat tabung Haji leh la apply kelab TAHA
Amirul suka sangat bila dapat kad keahlian kelab taha
nak melawat zoo, pusat sains dan banyak lagi la
leh dapat discount

Banyak jugak aktiviti yg disediakan oleh kelab taha ni
Amirul baru darjah satu
kalau nak ambil UPSR nanti
ada le kot panggilan tuk join program dorang.


Note:- Menabung demi masa depan anda, keluarga dan anak anak anda....

10 comments:

  1. Bagus laa gitu T.. cerah masa depan..kalau menabung dari kecil nie.. iye laa masa depan duit nak belajar pakai bykkan.. :)

    ReplyDelete
  2. akiss pun ada kad TAHA ni tp bila dia tertinggal sling bag dia dlm tandas rnr gunung semanggol...terus ler hilang skali kad taha dlm dompet dia, mm..mujur ler takde barang berharga pun dlm sling bag tu. duit pun ada beberapa ringgit aje. Masa tu akiss masih darjah 3...

    ReplyDelete
  3. merancang masa depan ni...mmg cerah masa depan

    ReplyDelete
  4. tengah nak pi bukak akaun tabung haji utk anak2 gak, ntah bila berkesempatan pi bukak!

    ReplyDelete
  5. memang elok utk masa depan anak2..

    ReplyDelete
  6. aku pon dh saving awai2 utk aliff irfan....

    ReplyDelete
  7. salam, salah satu pelaburan yang bagus untuk anak-anak adalah dalam Public Mutual, banyak dana Syariah, pulangannya pun bagus terutama untuk plan pendidikan anak, saya cadangkan Public Islamic Equity Fund atau Public Islamic Select Enterprise Fund, pelaburan permulaan RM1000 dan pelaburan tambahan minima RM100 tq

    ReplyDelete