Saturday, October 6, 2012

5,000 wanita yang dilahirkan tanpa rahim di dunia.

Sebagai wanita memang keinginan menjadi ibu sudah menjadi kebiasaan
tapi, bila dilahirkan tiada rahim mcm mana nak mengandungkan.

kajian menunjukkan 5,000 wanita di dunia ni dilahirkan tanpa rahim
itu yg di rekodkan, yang tak direkodkan mcm mana
tentu masih ramai lagi kan..

cerita selanjutnya


semasa aku keguguran kali ke dua tu
aku di wadkan di C20 Hospital Pulau Pinang

di hujung katil aku tu, ada la seorang remaja yang cute sangat
memang comel budaknya
ibunya duduk la disisi tak pernah berenggang

hairan la, kenapa la budak kecik ni dok wat C20
then aku tanya le mak budak tu


Then mak dia ckp, sejak lahir anak dia normal je
tapi bila dah datang haid, mula la masalah ni timbul
kalau haid akan keluar darah, tapi anak dia keluar nanah pulak
then dorang pergi check up


Rupanya, anak dia ada 2 Rahim
rahim pertama berfungsi mcm biasa
tapi rahim yang satu lagi tu mcm terganggu sikit
darah tak dapat keluar dan darah tu berkumpul kumpul dan membentuk nanah
berlakulah jangkitan kuman kat dalam rahim.

memang kesian aku tengok dia
doktor pun tak tau nak buat apa
dorang nak buang satu rahim, tapi tak sure rahim mana yang tak berfungsi tu


Note: Syukur bila Allah jadikan aku sesempurna manusia dan menikmati keindahan menjadi ibu.



7 comments:

  1. kesian budak tu kan..camne kalu dia nak ngndung nnti...

    syukur Alhamdulillah sebab tidak tergolong dalam org2 begini...harap2 mereka yang begini tabah melaluinye...setiap dugaan mesti ada hikmah disebaliknnya...

    ReplyDelete
  2. siannya... syukur apa yg kita ada ye...

    ReplyDelete
  3. allah maha berkuasa....

    Namun akak sgt bersyukur kerna masih mampu menjadi apa yg sepatutnya wanita jadi...alhamdulillah..

    ReplyDelete
  4. kesian budak tu,smoga allah menjanjikan sesuatu yg terbaik utknya.amin.
    Kty pun bersyukur dgn apa yg ada,

    ReplyDelete
  5. kesian budak tu,smoga allah menjanjikan sesuatu yg terbaik utknya.amin.
    Kty pun bersyukur dgn apa yg ada,

    ReplyDelete
  6. syukur dgn apa yg ada skrg....AllahuAkhbar..

    ReplyDelete