Wednesday, October 3, 2012

Aleesya oh Aleesya

Kelmarin aku Emergency Leave. 
suhu badan Aleesya tak mau turun turun
dah 3 hari dia demam, so kami terpaksa bawa dia ke klinik

sian dia, tido pun berdakap je
badan panas garing
aku jelumkan kepala dia tak henti henti
still tak mo turun suhu badan tu.

sejak dia lahir, ni la baru pertama kali dia demam teruk
sebelum ni demam jugak
sehari je, lepas tu esoknya dah ok

dengan sapa p[un dia tak mau
asyik nak aku peluk dia je
bahang panas tu terasa sampai ke dada aku

makan ubat pun tak jadi apa benda gak
last aku balik rumah ayah
mintak Pak Cik Daq buatkan air penawar

semalamam aku tak tido
hari ni kepala aku pulak yang sakit
adessssss

my step mom, suruh ramas ramas daun melur ni utk jelum kepala Aleesya.

semalam aku jelumkan Aleesya dengan air penawar tu jerk.
tak de daun daun apa pun.
pagi tadi, ok sikit
masa hantar ke rumah bby sitter dia dah mula say bye bye kat aku.


Note: Tok wan ckp kali ni datang umah tok wan tak best ar sebab Aleesya tak de nak sakat sakat dia.
cucu demam tok wan, mestilah moody sikit



8 comments:

  1. siannya aleesya...semoga cepat sembuh tau...

    ReplyDelete
  2. alahai, nmpk sgt x shtnyer tuh...
    smoga cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  3. siannyer... moga leesya cepat sembuh ye!

    ReplyDelete
  4. sekarang ni memang musim..anak akak pun demam dan muntah..

    ReplyDelete
  5. moga aleeesya sembuh cepat..:-)

    ReplyDelete