Thursday, October 18, 2012

Asal baby aku ok je

Aku ni.. kalau nampak baby memanggeram
tak kira le baby cina ke , India ke, melayu ke
semuanya aku geram lah...

tadi ada sorang auntie tu datang office
bawa baby, dia saja lepak kat office kejap sementara nak tunggu keta di service

aku tengok je baby tu mula la geram nak dukung

gedik gedik dukung baby ni
best! dia tak nangis, walaupun aku ni tak mcm cina pown
good girl.

Baby ni dah setahun, tapi tak leh jalan lagi
kalau leh jalan tentu dia explore semua sudut office ni
hahaha...

 
ek eleh... dia ni pun nak jugak dukung

masa aku borak nagn auntie tu
dia ada ckp

" Memang, orang melayu pandai jaga baby , bagus...
selalu kita dengar, 9-10-11 bulan dah boleh berjalan."
Ada kasi makan apa apa ke?

yes... kembang jugak bila dia ckp melayu pandai jaga baby.
ish.. betul ke anak cina or india tak de yang berjalan awal?
tak de statistic susah le nak judge kan...

 
 Note: baby ni dah setahun, berat baru 6kg. kecik kenitttttttt.

12 comments:

  1. mmg comel bb tu.. apa lagi wantie cepat2 le dapat baby baru sorang lg.. kalau anak sendrik senang leh selalu dukung bb kesana kemari.. heheheh gurau aje ekk.. jgn mare nanti kena jual..

    ReplyDelete
  2. hmmm..xpelah kan, lambat or cepat x kisah sgt. yg penting baby sihat. tapi tang berat tu rase mcm kecik je kan.

    ReplyDelete
  3. yer ker?
    my MIL ckp, anak2 dier sumer jln cepat... ckp jerk lmbt. hik3

    ReplyDelete
  4. husna suka budak jugak..even x kenal, main hentam pegang je..haha..

    ReplyDelete
  5. Alooo comel.. nak plak dia dengan semua org kan..

    ReplyDelete
  6. owh bagus laa hang T..
    Mcm akak ni risau nk pegang2 baby orang..wlpn anak sedara sendiri. Melainkan kena sua utk pegang baru akak pegang. Kalo idak..setakat usik2 gitu aje laa.
    Tu kekadang rindu pulak nk ada anak kecik, ngeee...

    ReplyDelete
  7. suke baby gak...ish, geram kalau tengok...

    ReplyDelete
  8. adam kita..pun lmbt jln gak..nak ckp pun lmbt juga. da 1 thun 6 bulan

    ReplyDelete
  9. ala...bb dia normal kalau x leh jln lagi umor sthn...dia smpi 2thn akan pandai jln...

    ReplyDelete
  10. kecitnye... mmg geram kan! kat anak sendiri yg tgk hari2 ni pun masih geram.tak penah jemu nak geram kat baby.. :)

    ReplyDelete