Monday, October 22, 2012

Duit Raya

Syukur alhamdulillah..
sesungguhnya rezeki yang Allah berikan itu datangnya dari pelbagai sudut
dan sebahagian dari pintu sudut sudut yang ada itu Allah buka dan limpahi kepadaku.

Bertungkus lumus aku menyiapkan tempahan coklat
sebanyk 600 biji = 300 kotak

setiap rezeki yang Allah bagi sebahagiannya adalah bukan milik kita
dengan kata lain..( kongsilah dengan org susah)
dah orang nak buat kenduri..
tumpangla sekali walaupun dengan hanya sebiji coklat!
hehehe...

Syukur selain aku mendapat duit poket, aku juga berjaya tumpang kenduri 
tak pe la walaupun sedikit. Niat kena iklas 
moga moga di masa hadapan Allah murahkan lagi rezekiku
amin....

Aleesya aku pos kat Umah bb Sitter
kalau dia ada hancusssssssssssssssss!!!!

haish... pepagi dah siap kerja packing semua
300 kotak tu, menyamai 2 biji raga besar ni le

hehehe... dah siap
Amirul volunteer nak hantar 
penuh raga tu, tapi tak de la berat
coklat je pun kan...

Biar dia belajar..
selok belok nak tambahkan pendapatan

Amirul tak nak bawak yg dalam tupperware tu
sebab tak cantik..
Aku bagi je lah  yang lebih tu,
sebab container dah habis.. cukup cukup je.


Note: Ada lagi tempahan yg belum di siapkan... Org nak sebelum Raya.
Malam ni start cook ccolat lagi..



15 comments:

  1. wah...pndainya wat coklat..cantik2 plak tu..

    ReplyDelete
  2. tahniah wantie...sbb dpt menyiapkan tempahan tu... mesti sedapkan sbb ramai org yg order...

    ReplyDelete
  3. kak biase berape tempahan untuk 300 ?

    ReplyDelete
  4. hamboi amirul rajinnya dia... ^_~


    nnti besday qalesya leh tempah kat akk wat coklat ni ^_~

    ReplyDelete
  5. wah... masyyukkk... tak sngka akak jual coklat ye

    ReplyDelete
  6. akak nk tempah jgk lah...hehe.. akak nk gi penang nnti akak tempah, ye..hehe..

    ReplyDelete
  7. Juai..juai..stu singgit..ekekeke..

    Congrats..insyaallah Allah luaskan ag rezeki hg..ry nnt post kt Kn mau swketui dua..ekekeke

    ReplyDelete
  8. comel nye pandai kak buat...
    berpa satu tu?

    ReplyDelete
  9. wahhh!! buat sendiri ehh ??
    nanti pos lah kat amal sikit..hehehe

    ReplyDelete
  10. Usaha tangga kejayaan habis nieh kak:)

    Tahniah...insyaAllah hasil usaha akak dan Amirul semuanya akan bertambah baik...bukan je rezeki RM tp yg lain2 juga.

    Tabah...sangat lah tabah. Warna purple tu hamboi...sakit dada memandang dari jauh nieh. Sha selalu respect pada sesuatu yg dibuat pakai kudrat 4 kerat sbb itu yg paling susah...kena hargai:)

    ReplyDelete
  11. wah..memang terbaekkk..boleh tahan cantik coklat tu

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah rezki ry nie...

    meh aku sket..haha

    ReplyDelete