Friday, October 19, 2012

Internet Pilihanku

Ok hari ni aku nak share info tentang plan internet 
mungkin ramai yang guna maxis, DIGI dan Celcom,U mobile pun ada jugak
Tapi aku pilih P1 Wimax.
kenapa? sebab dah lama aku guna takde masalah jalan mcm siput bagainya.
hehehe...

Aku beli on9  sebab boleh dapat discount sebanyak RM50. wah untungkan.
operator tu la offer kat aku
mungkin sebab sebelum ni aku guna Home Flexi punya kot.

sebab aku dah ada 2 biji smartphone
makanya aku rasa berbaloi jika aku guna wifi P1 Wimax ni
walaupun dia bukan jenis cucuk cucuk
tapi memang senang 
letak je kat dalam handbag.

ok. meh citer tentang harganya pulak.
Aku call maxis tanya harga utk broadband
6GB = RM 98.00
then aku call pulak P.1 Wimax dia cakap 6 GB cuma RM 59.00 sahaja
dah le tu WIFI pulak. bestnyerrrrrrrrr
semua org boleh guna!!


bagi aku rasa berbaloi sangat. sebab speed dia memang laju ( pengalaman)
pas tu balik rumah je, semua orang boleh bertenet
kat office ni pun, my bos tengok youtube buffering dia lajusssssss

So.. masing masing punya pilihan le kan
aku masih setia dengan P1.
mungkin area rumah aku dekat dengan kabel
that Y lajusssssssssssssssss

Note: ups... modem lama tu belum hantar lagi. ngeeee

10 comments:

  1. Dok kat area penang, ipoh, kl atau bandar besar mmg best guna p1 ni.

    umah ni kena guna streamyx jgk sbb taknak potong line telepon, hehe.

    streamyx dulu problem jgk..kena sumpah seranah ngan kitorang jgk selalunya psl wayar kabel asek kena curik aje. pastu, bila ujan line lembab mcm astro pulak. Tp semenjak ujung tahun aritu...line orait laa. kabel pun tak kena curi dh pasal somi akak cdgkan kat kawan dia keje TM tu soh tebang pokok kat tempat selalu wayar kena kait & potong. Nasib TM ikut cadangan tu..dn mmg ok dah laa lps2 tu..takde kes kecurian kabel dh.

    **jom laa gi CH..raya haji ke-2 ni, hahaha..

    ReplyDelete
  2. Waahh seronok ler.. tak de buffering sgt.. tgk internet pun puaskan.. :)

    ReplyDelete
  3. dia ada limit tak?
    sbb yati guna maxis broadband klu limit dia dh abis, nak bukak intenet lembab gila...

    ReplyDelete
  4. saya guna P1 wimax jugak.kat umah ni laju jea.lagpun guna utk blog dan fb jea.

    ReplyDelete
  5. kat tempat KA P1 mmg x boleh blah langsung

    ReplyDelete
  6. P1 ni town2 ni ok la..mcm blk kg mmg x leh pakai gamaknya sbb blm ada coverage...hehe...

    ReplyDelete
  7. wah! bagus ea? ade komisen x promote p1 ni?hik3.. sy pon tgh survey tenet ape nk pasang kat rumah, sbb pkai wifi tab x boleh uplod pic sesalu berlaku..camne nak tau area kite dgn ngn kabel n wifi kuat ea?

    ReplyDelete