Friday, October 12, 2012

Masih Ada Peluang

Amirul : Hello... ibu, Mirul tak larat sangat hari ni
Nak pi kelas Fardu Ain pun tak larat sangat....

Aku : Tak boleh gagah langsung ke? Sayang le Mirul
hari ni kan exam. ( sedih)

Amirul : tak larat sangat la ibu... Ibu call papa bawak Mirul pi Klinik.Boleh?

Inilah perbualan aku ngan Mirul kelmarin petang
Demam Amirul tak mengizinkankannya utk teruskan exam
terkilan sesangat


walaupun Amirul cuma Darjah Satu, tapi bagi aku exam memang sesuatu yang penting
sebagai ibu aku harus lakukan sesuatu

Dah bincang dengan hubby
hubby cakap memang susah.. tapi kalau u nak try carry on lah

Denagn penuh harapan aku Call Guru besar sekolah Fardu Ain

Aku: Assalamualikum, saya ni ibu kepada Amirul pelajar satu Ba
Dia demam. saya nak minta jasa baik cikgu
boleh tak jika cikgu izinkan dia duduki exam pada hari lain. Saya harap sangat.

Ustazah: w'salam.. ooo.. ok mcm ni, esok saya akan bincang dengan guru kelas dia,
I'allah saya akan bantu. kalau besok dia tak ok lagi
mungkin minggu depan saya akan bagi dia sit exam .


Lapang rasa dadaku ini. Amirul di beri peluang utk habiskan exam dia.
Aku tak de la demand tinggi sangat untuk result Amirul
Aku faham.. dia tak sihat
Habiskan semua paper dah memdai bagiku.


Note: Terima Kasih padamu Ilahi kerana membuka pintu hati guru besar untuk memberi peluang kepada anakku.amin..

12 comments:

  1. mudahan dapat...rugi kalau xambil exam..

    n cepat sembuh amirul..

    ReplyDelete
  2. demam mmg susah gak nak fokus kat soalan. kang dapat result yg x ok pulak. nasib baik diberi peluang utk sit paper ari lain kan..
    moga amirul berjaya menjawab soalan dan dapat result yg baik.
    ayu sendiri pun anak 5 tahun pun dah risau kalau dgn study dia.. hmm...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah cikgunya nak bekerjasama, amirul pun betul2 demam..

    ReplyDelete
  4. selalunya cikgu bagi...sebab ni kan exam biasa aje. Tp tu lah...walupun exam biasa...kita nk jgk anak kita lalui exam tu..dan dlm report kad dia ada markah..sikit ke byk ke..tu terpulang pd kemampuan dia ketika menjawab, kan..
    Mcm tu jgk ler kalo anak yg aktif sukan...kkdg ada tournament time dorang exam..cikgu akan bagi kelonggaran dorang jawab masa balik nanti. Tp tu utk exam biasa aje laa, hehe..

    ReplyDelete
  5. ye la dh dia demam kan...x salah la amik hari lain..hehe

    ReplyDelete
  6. mujur juga boleh sit exam gak, Amirul, gud luck! jgn dipersia2kan peluang yg diberikan okey... u harapan keluarga tau...heheh...

    ReplyDelete
  7. kita sebagai ibu ni nak yg terbaik buat mereka..

    ReplyDelete
  8. Alhamdullillah dpt juga nanti amirul ambik periksa yer.. bagus laa gitu.. :)

    ReplyDelete
  9. semoga dia cepat sembuh ye.... dan harap dia boleh buat yang terbaik untuk exam tu

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah....memang betul, masih ada peluang...semoga amirul berjaya ye!

    ReplyDelete