Thursday, November 29, 2012

Anggaplah dia hanya bergurau.

Semalam lepak lepak kat FB, bila semua dah selesai
saja le layan lappy ni. hubby plak dok layan youtube kat note

then tengok banyak la komen yg tak sedap di dengar tentang 
satu status kat FB yang di pos oleh si gadis comel ni ( ya dia memang comel)

  

kalau orang lain tengah bengang dekat gadis ni, tak kan aku pun nak bengang jugak.
dah le tu, ramai sangat yang bengang ngan dia.

 

Bagi aku, gadis ni cuma melawak je kot. sebab sebelum ni Malaysia asyik kalah je kan
jgn la nak kutuk kutuk dia, salah memang la salah
sebab dia letak  status mcm ni.
dah le tu dia pulak si gadis comel.

* Gurau je pun, why it take it so serious!"*

Kalau ye pun dia sanggup buat seperti di kata, korang nak pergi tengok ke?
mungkin ini adalah satu kesilapan yg dia pernah buat
kita doakan dia supaya lain kali jgn buat dah..

Bukan setakat diri sendiri je malu
kaum keluarganya pun turut terpalit.


"Niat untuk buat Jahat tidak dikira dosa sehinggalah dia melakukan kejahatan itu"


Note: Aku doakan agar Allah sentiasa menjaga akhlak si gadis comel ini. amin...

 

15 comments:

  1. Lucu juga bila baca ni pagi2 tadi....
    dunia..dunia..ada2 je...

    ReplyDelete
  2. antara melawak or publisiti...

    *dah jadi trend skrang ni.. mencarai publisiti melalui twitter or fesebuk..

    ReplyDelete
  3. adi..yg dok pi post lagu tu wat pa?hrp2 lpas ni jgn la ada yg update status cmtu.

    ReplyDelete
  4. Inilah akibat type main ikut sedap rasa je.....
    Akibatnya????
    Sendiri dapat aib..
    Nak gelak ada, nak kesian pun ada.....

    http://ayuejean.blogspot.com/2012/11/hazwani-syamimi-iii-vs-azrievexx.html

    ReplyDelete
  5. pengajaran untuk si gadis comel...lain kali sblm buat apa2 kene pk panjang

    ReplyDelete
  6. sj la tu nak bg fb tu hangat...hihi
    rsnye takde pe pun kan...melawak je kot...

    ReplyDelete
  7. yela..mungkin dia bergurau je tuh..tak berniat pun tuh..

    tp kalu betul dia buat...mmg tempah malu le jwbnye....10 tahun org tak abis dok citer nnti kan..

    ReplyDelete
  8. FB yg dh 3thn x activ gara2 kwn nureen bercerai kerana FB so asben terus x bg activ FB..
    gadis tu belum cukup matang tp nak kata jgn slhkan dia pon x jgk, x kan dia x reti adap.. biar la sopan sikit kan ayat tue.. byk lg benda lain dia bleh ckp :P

    ReplyDelete
  9. tak matang lagi budak ni....

    Membentuk sahsiah anak ni bkn mudah tp kalo dh dilentur sebaiknya dari kecil...insyaAllah, iman pendinding diri. Mengetahui sabar dan malu itu adalah sebahagian dari iman.....

    ReplyDelete
  10. mcm2 bdk skg ni... tp dia patut diberitahu, apa dia buat tu x betul wp dia masih belum matang.

    ReplyDelete
  11. Budak ni tak matang.
    Tapi yang jahat org yang pi print screen tu. Adoii...kenapa? Dah jadi friend pon boleh buat macam tu.

    Friend ke Musuh dalam Selimut?

    ReplyDelete