Wednesday, November 21, 2012

Suratan atau Kebetulan

Ok nak bagitau je ni
Masa sekolah rendah dulu aku ada seorang kawan. Namanya Rozana
orang panggil Jana
Aku orang panggil Ana.( nama pun dekat sekat je kan)

Kami ni duduk sekalas dari darjah dua sampai darjah enam
then duduk pulak sebelah menyebelah ( tak berenggang )

kalau aku exam dapat no 2, dia nombor satu
kalau aku nombor 3 dia no 2 ( dekat dekat je kan)

Ni je photo yg menjadik ( lain tu tgn aku gegar)
Bila sekolah menengah, kami still duduk sekelas, sebelah menyebelah jugak. kikikik
kami sekelas sampai form 5, 

bila sekolah menengah
aku exam dapat no 1, dia dapat no 2
cam tu la seterusnya. hehehe...sekolah menengah dapat juga aku bit dia.

kami memang rapat. 
dia pun sama, tak suka lepak lepak, buang masa  ( mcm aku jugak)
pemikiran pun sama jugak
hehehe...


habis sekolah, aku kerja sambil belajar ( tanggung sendiri, familly susah)
Dia pulak, further study full time 

sekarang dia pensyarah
aku? ( tak tentu arah) kikikik..
ok jugak le kerja aku. steady jugak le.tapi kerja tak glamour mcm dia le
aku bersyukur...

Bila dah berumahtangga
sama jugaklah dia dengan aku, anak sulung lelaki anak ke dua perempuan.

Sebab sibuk, jadi kami jarang berjumpa
time raya baru leh jumpa

Yang bestnya, Anank perempuannya Nama  Aleesya Damia
Anak poerempuan aku , Aleesya Dania..


Kahhhhhhhhhhhhh... memang lucu kan
Nama mak pun dah nak sama
Nama anak pun nak sama jugak

" Ini suratan ke kebetulan"?


Note:  Banyak tul persamaan.


20 comments:

  1. bila hg jumpa Jana weh? Nnt kita g terjah umah Herda lak..:-)

    ReplyDelete
  2. hehehe lepas ni kena la buat entry, ketidaksamaan la plak hahaha

    ReplyDelete
  3. Hehe...seronokkan bila kwn rapat masih dpt berhubung :D

    ReplyDelete
  4. hehe. banyak persamaan. dah macam kembar kak.

    ReplyDelete
  5. cer kabo kt teman..nama en. laki sama x huahuahuahua

    ReplyDelete
  6. oooo.. kawan baik yer,.. kawan2 akak time sek menengah semua p blajar jauh2 oversea pun ramai, akak je yg sambung fom 6 sblm masuk u, tu yg terpisah terus tuh...

    nama suami macam nak sama ke?

    ReplyDelete
  7. wah, byknya persamaan....
    dah sehati sejiwa kan...

    ReplyDelete
  8. ha'ah kan??
    Susah jgk nk jumpa orang yg ada persamaan mcm tu. Serasi laa ni persahabatan korang. Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  9. leh kebetulan sama lak ekk.... kembar x seiras kot... hahahahha

    ReplyDelete
  10. ini namanya suratan.. hehehe. satu hubungan persahabatan yang sangat2 unik... :)

    ReplyDelete
  11. waaa..ni betul2 kawan sejati ni sis..hehe

    ReplyDelete
  12. memang sahabat sehati sejiwa ni

    ReplyDelete
  13. semua ni telah ditetapkan...hg pon kwn baik ngan dia...hehe...

    ReplyDelete
  14. comelnyaa....memang dah sekepala...lebih kurang je nama anak2 pon. Agak2 besfren sha nanti harap tak amik nama Orkid dr Sha...hahaha...:P

    ReplyDelete