Friday, December 28, 2012

Aksi Manja dan peluk peluk

Aduh..Nak jugak aku updated blog ni.
curi curi kejap time lunch ni.

syyyyy... nak citer sikit time aku balik kampung that day.
Aku memang dah cakap ngan Mak yang aku nak balik on 25/12/2012
Dalam diam Mak prepare mcm mcm untuk aku.

Bila balik dapat peluk peluk. memang best.

Mak memang best, sebab setiap kali aku balik kampung
sure Mak akan buat tapai untuk aku.Best gilerrrrr bila dapat makan tapai
Tapai mak yang terbaik.

Pas tu Mak Pancing ikan, dan simpan sikit sikit untuk aku
sebab mak tau aku suka benor makan ikan darat.

Aku memang manja degan mak.anak perempuan sorang la katakan.kikikikik...

Then mak simpan petai untuk aku jugak
ada yang dah masak pun. mak still simpan.
baik kan mak aku...


Baju yang aku pakai ni pun baju mak aku tau.
Mak saja buat labuh sikit, supaya aku boleh pakai

Mak le yang ajak aku pergi kenduri kat ujung kampung tu
Mak cakap aku jarang benor pergi kenduri kendara kat kampung
sampai orang pun dah lupa yang mak aku ni ada anak perempuan.


Motif mak buat baju untuk aku sebab nak aku join majlis kenduri kendara kat kampung
hahaha.. Mak tak nak aku ni juh dnegan masyarakat

Biarp[un balik sekali sekala kena jugak bergaul.
betul tak?


Note: Banyak betul barang yang aku angkut Mai Penang. berbaloi.

16 comments:

  1. tertiba kty tgk gmbr T nie ngn mak jadik rindulak ngn mak..walupun ari2 jumpa..

    ReplyDelete
  2. tapai??dya xblh nk telan tapai..hihi

    ReplyDelete
  3. Best balik kampung kan. tahniah akak. saya dah masukan blog akak dalam bloglist saya.

    ReplyDelete
  4. salam petang jumaat
    singgah ptg :)

    ReplyDelete
  5. akak..delete tak apa komen ini. saya tengok dalam "linkWithIn " akak masuk blog lain. cuba akak cari da buang URL tersebut. rasanya akak ada masukkan gambar apa2. dan dia linkkan ke gambar tersebut..

    ReplyDelete
  6. mmg best blk kg jumpa mak..huhu...

    pstt; uitt dh rasmi tudung gie arr tu..

    ReplyDelete
  7. Anak perempuan sorang mestilaah sayangkan.. :)

    ReplyDelete
  8. amboi seronoknya macam tu...mak sediakan macam2 ye bila balik kg...

    ReplyDelete
  9. :D:D saya hanya mampu tersenyum manis tumpang gembira. and jelessssssss jugak.

    ReplyDelete
  10. comey mak hang
    cam kenai ja tudung tu hehe

    ReplyDelete
  11. untong ada mak lagi...leh pelok2 cium dia. Rasa mcm lepas segala masalah.
    Akak ni yg dok terbuku jer...sob..sob..

    ReplyDelete
  12. anak mak rupanya..anak manja la nih!
    yela..bila balik kpg...mak yang kite cari dulu kan...mak plak kalu tau kite nak balik mcm2 dia nak buat untuk kite...ni la istimewanya hati seorang ibu.....

    ReplyDelete
  13. TENGOK GMBR NI,TERUS TERINGAT DGN MAK SENDIRI..HUHU

    ReplyDelete
  14. sweet je bergambo dgn mak...
    jles kadang tu..sbb mk dah xde..huhuh

    ReplyDelete