Thursday, December 13, 2012

Meletup Dalam Mulut

Semalam masa aku nak pergi beli duyan nak buat Durian Crepe
Amirul dok nangis kat bawah, sebab tak puas ati ngan anak jiran
ala.. sebab anak jiran dari KL tu lepak kat atas kerusi batu milik AMirul je pun.
budak tu pulak, baru umur 3 tahun, 
budak tu tumbuk belakang Amirul berkali kali sebab dia tak bagi Mirul duduk kat situ.


Amirul ni tahan marah, sampai leleh leleh air mata
Hahahaha... Ni la di katakan "Hero kampung Dusun" 
Mana boleh orang lain duduk kat kerusi Sarip Dol
tul tak? kahhhhhhhh
anak anak kan.. mcm tu la
kejap gaduh kejap berkawan..


Sebab nak pujuk
aku bawa dia ke kedai
nak pulak beli menan yang taruk duit 50sen pusing keluar bola besar
then dalam tu ada la serbuk magic a.k.a super pop magic.


Balik rumah Amirul makan le
then dia ckp, rasa pelik la pulak.
sebab dia meletup letup dalam mulut
mcm bertih jagung tu
ada sound plak tu.

Aku tak caya, pas tu Amirul bagi le sikit untuk aku try
eh ye la.. dia ada bunyi pop pop dalam mulut aku
korang pernah cuba tak gula gula ni.

Tapi kan, mcm ngeri ja gula gula tu
boleh mudarat kesihatan tak?
mana tau dia tak lepas saringan kesihatan ke
eee... pikir panjang la pulak

lepas bedal baru nak fikir.. hapelah aku ni
tak leh bagi amirul makan selalu
kali ni tak pe..di maafkan.




Note: bukan meletup mcm Bom!! tu. meletup manja manja je..
 

11 comments:

  1. ntah la.. rasa mcm x pernh mkn pon tp pernah tau hahhaa

    ReplyDelete
  2. dah tgk linkwithin.. semua n3 yerr pasal tu ja hehhee

    ReplyDelete
  3. Ada lagi jajan ni? dulu masa along ke angah kecik ada ler terbeli mende ni..mmg bila makan akan meletop2 dlm mulut...terus akak tak bagi makan, hahahaha...
    Akak pun tak tau ler ianya dibolehkan ke idak utk pasaran. Dh ler tu...budak2 lak yg selalu membelinya.

    Tu laa...sebagai ibu ni kena kontrol jgk jgn kerap sangat dorang beli jajan terutamanya kat luar pagar sekolah tu. Ada je apek atau pakcik2 yg jual makanan ringan guna motor tu selain jual buah. Beli buah takpe la..ni beli jajan yg kita sendiri pun tak tau halal ke idak, mm

    ReplyDelete
  4. tak memudarat pun chik tie...
    tue semua utk tarik minat budarkk-II nak suruh beli lar tue..
    gula-II tue sma jew mcm gula-II yg tak bpew nak berkhasiat kat luar sana tue... (^_^)

    ReplyDelete
  5. wahh benda ni kami suka dulu2... best macam bunga api dlm mulut hahaha. Kerusi Sarip Dol? hehehe

    ReplyDelete
  6. masa sy sek rendah lagi dh wujud bnda ni kak..ada jgk mkan..tp tak minat sngt..

    ReplyDelete
  7. boleh tau x kat mane nak beli gula2 pop tu? sy dlu time skolah suka makan gula2 pop tu... tapi xingat pulak brand ape... duk cari gak gula2 ni kat kedai2 runcit dan kedai borong, tp x pernah jumpa... boleh tau x nak beli kat mane gula2 tu? tq

    ReplyDelete