Monday, December 10, 2012

simple je buat biskut ni

That day pergi umah biras aku kat Alma
BIL bagi aku makan satu biskut yang sangat sedap
katanya biskut tu dia main campak campak aje..
last menjadi jugak.

 kat umah aku ni banyak betul lebihan badan kecik, besar cincang dan juga kuaci
memang rasa mcm nak buang je, sebab dah bercampur aduk
tak sesuai dah kalau nak buat coklat yang orang tempah tu..

so, bila dah biras aku buat biskut tu, idea pun datang lah

 ok.. Amirul yang kaypoh nak tolong .
tak pe la kan, let him have fun
tak le boring cuti sekolah duk rumah je..

mix bagainya aku campurkan serbuk koko
pas tu baru aku masukkan segala jenis badam
acuan yang sangat simple aku guna..

kepal kepal pas tu, pas tu leperkan dan bakar.
senang kan..
ala.. anak anak je nak makan.
Amirul pun tolong kepal.
Masa tengah aku bakar biskut tu kat dalam oven
Amirul lak nak makan nasi.. nak aku suapkan la pulak
oklah.. layan anak anak ni memang best
sebab dapat return dari segi pahala dan feedback dorang ngan kita..

tetiba..
oven dah berasap.. hangit semua biskut aku.
Amirul ketawa guling guling.. 
then dia ckp, ralit sangat makan ngan ibu sampai lupa biskut dalam oven..
tak pe bake lagi sekali ok..
ok.. yang ni dah tak rentung dah..

 Amirul enjoy dengan cookies tu
maklumlah dia sendiri yang gigih tolong
Aleesya.. tido time kami dok sibuk sibuk kat dapur ni. 

Bangun je tido terus dia ngap biskut ni..

Then Amirul pun apa lagi
tak sabor nak kasi kat Mak dia sikit.


Note: Best bila tengok anak anak makan dengan apa yg kita masak . Puas!!

15 comments:

  1. walaupun simple tapi buat dengan penuh kasih sayang akan sedap rasanya..hehe

    ReplyDelete
  2. Seronok tgk budak2 tuh makan.. :)

    ReplyDelete
  3. memang nmpk sedap pun biskut tu ..
    post bangi skit.. terliur sgt nie..hah.. :)

    ReplyDelete
  4. haha, selalu buat biskut asik hangus je xD

    ReplyDelete
  5. waa best nya..jue tunggu gaji sok..baru nak buat kek...huuhu

    ReplyDelete
  6. cookies cenggini simple pun...kalo kat kedai beli timbang...mahaii woo...

    ReplyDelete
  7. rajin k.t bako biskut2 mcm ni.. nureen klau oven besar n bako skali ja mau gak buat tp nk kena ulang2 bako tue mls hahaha...

    ReplyDelete
  8. wahh... sedapnya biskut coklat.. hehe btw, Slm kenal kpd empunya blog. kita BW dari blog Tirana Aduka sambil mencari kawan baru. done follow here. feel free to visit, comment & follow me back at http://aetyhasteja.blogspot.com

    TQ ^_^

    ReplyDelete
  9. cukup mudah ..betul tu,ada lebihan bijirin boleh jg dijadikn cookies..ank2 bleh makan hasil tngn kt sndiri..hehe..

    ReplyDelete
  10. tang hangit tu xleh bla..ralit no bg anak mkn lol

    ReplyDelete
  11. waa..nampak sedap..kak, share la resepi..hehe

    ReplyDelete
  12. hehehe rentung tak kisah la, ikatan mak dan anak makin utuh disitu.

    ReplyDelete