Wednesday, January 23, 2013

Buffet Yang Best

ok kali ni nak share gambar kami masa makan Buffet kat Royal Hotel Penang 
pada malam anniversary ke 10 kami.

Tak banyak sangat photo sebab memasing enjoy dengan food.
Aleesya seronok duduk kat baby chair ni sebab ada pillow kat belakang dia.
Memang dorang sediakan awal awal sebab aku dah mention yang ada baby
masa buat booking tu.
hmm.. tekak melayu. apa apa pun balun nasi le dulu.
aku tak ambik nasi pun sebab syer spaghetti dengan Aleesya
 sotong kangkung la, salad la, daging panggang la semua kami bedal
Aleesya tu pas makan spaghetti, makan sup potato with mushroom pulak.
 dessert ni aku bedal semua. memeang sedap wei.. 
cheese cake la katakan. Aleesya pun mcm tak bape suka je, apa lagi aku bedal le.

ok first round dah licin. sekarang kita ke round seterusnya
Tak tau le bape kali Amirul Angkut Sotong Kangkung tu
kejap sotong campur kangkong. kejap sotong campur brokoli. hahaha..
mcm mcm anak terunaku ini.
last sotong licin, kangkung je lepak kat pinggan tu. Aku la jadi majlis perbandaran, clearkan semuanya
 ok.. dah dah tak larat dah nak makan
Tapi Amirul ngan Hubby still meneruskan round dorang
nampak tak, korek ice cream la pulak.
Aku suruh hubby tuangkan kopi sekali. Tapi dia lupa la pulak
malas nak ambik sendiri terus tak minum kopi. padan muka.
hmm.. lastly eskrem yang dorang makan. aku dah tak larat nak makan dah.
mcm ni la gaya Amirul makan, tak de nak ikut protokol aih..
makan nasi pun degan tangan ko. hahahaha..( ikut Sunah katanya)
Ni mkn eskrem sambil berdiri , sunah kat mana pulak? sabo je lah...

Happy sangat kami malam tu. Mungkin Aleesya dan Amirul tak tahu apa itu Anniversary
Suatu hari nanti dia tahulah kan.

aku cuba nak create angka sepuluh ngan jari aku tu. tapi mcm tak menjadi jerk.
anggap je lah aku buat No 10.kekonon menjadi la sangattttt

lastly, sebelum gerak.. My si jantung hati berposing gumbira bersama
nak tangkap berempat tak de org nak tolong snapkan. pas tu tak bawa trippod. kikikik..
 
menonggeng je Amirul tu posing
tujuan dia berbuat demikian sebab nak bagi sama tinggi dengan adik.
Alahai anakku ko memang mcm mcm la..


Note: Tak terus balik umah. tapi pergi meroyan lagi lepas tu. hahaha...
 

14 comments:

  1. Sedapnya nampak.......
    Nasib kat Penang..
    Kalau kat Kl dah lari pegi dah ni.....
    Happy anniversary kak... =D

    ReplyDelete
  2. Wahh makan besar sambut anibesary yer..Tgk makanan pun sedap2.. :)

    ReplyDelete
  3. sekali sekala sambut kat otel seronok kan

    ReplyDelete
  4. heppy belated annivesary kak...tgk makanan memang menggoda habis..

    ReplyDelete
  5. selamat laa T...selamat berbahagia ngan wan dan anak2...
    semoga kekal bahagia sehingga ke syurga...dengan izin Allah..

    ReplyDelete
  6. memang berbaloi makan buffet kalau macam ni. puas hati.

    ReplyDelete
  7. Licin sume dibedal ye..sodap2 nampak..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..dpt seliberet kat otel

    ReplyDelete
  9. ok gak ye makanan dia...mesti sedap kan?

    ReplyDelete
  10. byknye makan...
    da mcm nom.13 jer tuh...hahahaha

    ReplyDelete