Thursday, January 31, 2013

Program Hati Rakyat

para penonton..ibu ibu bapak bapak semua yang ada..
upss... sori terdangdut la pulak.

benornya memang nak canang pun citer ni.
para ibu tunggal, warga Emas dan orang kelainan upya seharusnya patut senyum lebar
sebabnya, kerajaan dah luluskan RM50 juta untuk tujuan  melaksanakan Progam Hati Rakyat yang 
akan bermula bulan depan.
 

Peruntukan RM50 juta itu di salurkan kepada Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.
Moga moga pengagihan itu berlaku dengan adil dan semua golongan 
yang berhak mendapat faedah daripada peruntukan tersebut.


program Hati Rakyat ni best tau sebab ianya merupakan satu program dalam bentuk latihan,
bagi warga emas pula mungkin bantuan berbentuk lampin pakai buang macam tu.

Bantuan dalam bentuk kewangan pula akan campur-aduk dengan program 1Azam supaya wanita yang ingin berniaga kecil-kecilan boleh dapat bantuan

Untung rakyat sekarang itu di bantu, ini dibantu..
masa zaman Mak aku jadi ibu tunggal dulu..
Tak de semua ni..


Note: Suka beno aku join program program latihan ni. 




6 comments: