Thursday, January 10, 2013

Terlambat " Pesta Pulau Pinang"

hahahha... citer dah basi dah tapi nak gak abadikankat sini
sepanjang tempoh Pesta Pulau Pinang, aku tak de la ceria meria nak pergi
sebab malas sangat nak bersesak dengan orang yang mcm ulat tu.
Tapi atas pujuk rayu hubby, aku pergi jugak pada 31/12/2012
di ambang tahun baru pulak tu. 
lagi la ramai manusia.
gambar blurrr sebab Aleesya tak mo duduk diam. nak berlari lari je dalam Pesta tu.
hehehe... kami masuk pukul 11.00 mlm dah.
jadi bahagian permainan  tu dah tutup. 
My hubby nak shopping benornya... hehehehe..
tengok tu Aleesya, memang tak nak orang pegang
memang letih nak kepong dia ni.
hubby pulak sibuk dok cari sandel la, kasut la, baju la..
aku?
hahaha... lepas hubby puas shopping barang dia, aku take part la pulak.

adei.. ingat bahagian permaian tu dah tak der. upernya ada lagi satu yang kat dalam dewan.
apalagi.. Amirul nak jugak naik.
ok lah.. layan je lah karenah dia walaupun jam dah hampir 2 pagi. 
Tu dia .. jam dah 1.45 pagi kami masih di Pesta. Sakan aih ngan anak kecik bagai
dok berembun lagi. tak reti reti nak balik?
 seronok la Amirul dapat main benda alah ni.

 pas tu datang dekat papa sebab nak bagi Aleedya naik juga.
hehehe... tak boleh la sebab Aleesya tak bayar.
Naik kejap cam tu je dah la..

Ni le jadinya bila papa angkat semula
dah tak boleh nak berdiri.. buat perangai.
adoiiiiiiiiiiiii....
ok.. sudah le tu Amirul dah pukul 2 pagi.
jom balik.
Perut ibu pun dah lapar ni..

bila dah kami balik dari pesta , Terjah Nasi Kandar Kayu kat  Bayan Baru
hubby ngan Amirul makan Nasi

Aku makan Tandoori Chicken 
gambar makan tak de sebab lapar sangat. hehehe..

Aku rasa kari dalam nasi hubby tu Dah Basi. Hubby pulak ckp
memang style Kari jenis masam. Aku rasa sesudu je

 Esoknya aku  yang makan sesudu  ni cirit birit
hubby yang makan sepinggan tu  ok jer..
 hahahaha...


Note: Tahun baruku di sambut bersama cirit birit. kahhhhhhhhhhhhhh

12 comments:

  1. Salam wantie,..apa habaq? Sihat? Hehe…hari tu masa g palam gigi encik somi, nurse tu org penang, mamak la, dia kawen org kedah…dia kata la n, banyak sungguh indon kat pesta x macam zaman dulu..betoi ka wantie?

    ReplyDelete
  2. hahah cirit birit..
    hebat tul penangan kari tu.

    best juga la kak,, pagi2 pun masih buka..

    ReplyDelete
  3. anak2 mmg seronok dpt bermain mainan camtu. klau bambam saya mmg dia melalak n meraung kalau dia x dpt main sama.

    Note : kak, rose brooch yg akak pos aritu dah selamat saya terima. maaf lambat bgtau sbb saya cuti sakit n cuti rehat hampir 3 minggu. thanks a lot ya. nnt saya update n3, blogger kt ofc prob xdpt upload gamba :(

    ReplyDelete
  4. jenuh kan budak2 kecik alesya tu..berkepong bagai..smlah ngan aku...
    perghhh hebat smpi 2 pagi korg layan taun baru...
    tp pesta tu bkk esoknya 1hb..tu perabis la tu

    ReplyDelete
  5. tahun baru tu aku tak keluar mn pun, bahkan nk celebrate anibeseri...at last smbut kt umah jerk..hehe..

    pesta deme kata pegi ari last...brg semua lelong smpi kul 3am kut..

    ReplyDelete
  6. hahaha...org yg makan nasi tak pulak cirit birit ye....

    ReplyDelete
  7. adeh..saya pulak yang rasa nak main benda tu..hahaha

    ReplyDelete
  8. wah...dorang bukak sampai awal pagi ye masa nk perabes bulan pesta tu, hehe..

    ReplyDelete
  9. kalau qalesya nampak mainann tu sure dia pun nak naik.. ^_~

    ReplyDelete
  10. Amboi Mirul.. sengih lebor. Aleesya sah besor tu yg tak nak dipegang hehe.

    ReplyDelete
  11. Pernah pergi Pesta Penang last tahun 2005 kot..seronok sgt..hehe:)
    budak2 tu teruja nak main2 kan?

    ReplyDelete