Tuesday, February 5, 2013

Alahai Hujan La Pulak..


Hubby dan geng geng kilang dia nak wat BBQ
Aku pun nak join jugak sebab ini bukan anjuran kilang
tapi anjuran sesama dorang le. So anak bini semua boleh join.

Sebab kami yg prepare ayam, so kami sampai awal la
tempat dah di booking
Punggah jgn tak punggah
segala dapur, Frying Pan, gas kecik, air, pinggan kertas, cawan kertas
Bihun goreng, kentang , salad ikan semua haruslah di keluarkan
kena  susun comey comey sebab nanti nak makan kan..kan..

Ada bekas orang wat unggun apai kut kat situ.
so, kami sambung je la nyalakan api kat situ wat bara untuk bakar ikan.

nampak mcm air pasang kan..
so, tak de la pantai bagai.
anak anak jgn gedik main kat situ bahaya okey!

ok dah siap pasang dawai mata punai tu
bila dah pasang api nanti boleh la susun ayam kat atas tu cecantik.

yang lelain buat apa yang patut.
hidangkan makanan, susun susun kek ke hape ka
bancuh air ke kan..
 uik.... kenapa cuaca tetiba gelap.
guruh berdentum.. 
doala supaya jangan hujan....doa punya doa..
last..
tengok awan dah hitam...
hujan bakal turun.

apa lagi.. angkut semua barang barang tadi 
simpan balik dalam boot keta.

Semua orang sila lepak dalam kereta ok.
tunggu hingga hujan berhenti..
Adakah ianya berhenti?
Apa terjadi dengan Majlis BBQ kami


Note: Lenkali tanya dulu ramalan cuaca kalau nak BBQ tepi pantai !!!

18 comments:

  1. Bestnya.... tapi sayang cuaca pulak nk ujn...

    ReplyDelete
  2. Tu ls... Jadi ke tak BBQ nya tu??

    ReplyDelete
  3. adoila... ujan ke noks... takpe la.. nnt cari tempat yang ada bumbung k. sekurangnya kalu ujan pun masih boleh buat pembakaran terbuka. hehehe...

    ReplyDelete
  4. seronokkan berkumpul cam nie... kalau kite sesama blogger pun buat cam ni pun best jugakkan hehe

    ReplyDelete
  5. dapat makan tak hujan2 tu?? hehe..
    best nya BBQ tepi pantai..

    ReplyDelete
  6. bestnyer wat bbq.. hhahaha.. tanya ramalan coca dulu ekk..

    ReplyDelete
  7. Laa hujan plak ker.. adoi sayangnya.. Berhenti tak hujan tuh?

    ReplyDelete
  8. adoohaii da siap semua last last hujan , hemmm , kesian aka 1 fmly baru nak bersuke

    ReplyDelete
  9. saya pernah kena macam ni.rasa kecewa sangat-sangat kan??hehehe

    ReplyDelete
  10. cantekkkk... bersusun berperap semua dah cantik. awan datang pun cantik.

    ReplyDelete
  11. alahaiiii.... bbq dlm hujan la k.t hehhee

    ReplyDelete
  12. ha ape terjadi seterusnya..jd x BBQ..sbb wiken lepas hujan kt penang kn :)

    ReplyDelete
  13. potong stim kan...tiba2 hujan..nk buat cm mn..hujan kan...

    ReplyDelete
  14. salah masa laa ni, hehe..
    tapi nk wat cmne, dh ujan....biarlah ujan. kang tak ujan..sebok tanya bila nk ujan, kan...hehe..

    Lain kali kena prepare khemah skali ler, hehe...

    ReplyDelete