Wednesday, February 6, 2013

Tetiba Amirul jadi Tok Wan!

Tak tahan dengan Amirul, Malas benor nak cuci sangkar Hamster dia
pas tu asyik lupa je nak bagi makan hamsternya
dengan kerja lagi.. nak buat itu ini
memang tak terlayan si Hamster Amirul tu..
Last kami decide hantar aja Hamster tu ke rumah My Ayah
Bapa I kan, dia suka pelihara binatang
dia bela kucing, musang, beruk, sugarglider, burung
adei.. dah mcm muzium kekdahnya..
tapi My ayah pantang tau
kalau binatang peliharaannya tak boleh ambik gambar
nanti haiwan tu mati
dah dia tak suka, idak le aku nak  gedik gedik snap kan.
kang tak pasal pasal gaduh  manja pulak ngan dia..


Then tadi, My abang kesayangan SMS ckp yg Hamster Amirul tuuuuuu
dah selamat melahirkan 5 ekor anak
hahahaha.... tetiba Amirul dah jadi datuk
ye la kan.. asyik bahasakan dirinya abah je kat  hamster tu..
Ambik sekali beranak 5 ekor, Nak buat apa la bebanyak hamster tu
bukan boleh makan
nanti kalau dah asyik beranak je, mana nak simpan pulak
adei... 


Note: Bila mengandung pun tak tau, sedar sedar dah beranak, hikssss

12 comments:

  1. Bagus juga Amirul nak bela hamster ni..Pa'e klu kucing dia suka lah.. lain2 tu mcm dia tak berani lg..
    wahh..dah beranak.. Amirul dh jadi atok..haha:)

    ReplyDelete
  2. bnyknya binatang peliharaan abah kak wantie. hamster mmg mcmtu kak, kalau beranak kemain bnyk lg. adik ipar saya dok bela aritu, sekali beranak lbh dari 5 ekor xtau nak taruk kt mane. sudahnya dia bagi je kt org lain

    ReplyDelete
  3. hmmm

    aku mmg tk leh pegang..geli rasa..hehe..

    ReplyDelete
  4. hahaha dah jadi atuk yer.. amirul..

    iye laa dah byk gitu cam na nak membelanyaa..

    ReplyDelete
  5. alamak KA cukup geli ngan hamster2 ni

    ReplyDelete
  6. hahaha siap upgrade tittle. Hamster ni once dah start beranak, dorang akan selalu beranak, dalam masa terdekat dengan banyaknya. hahhaa

    ReplyDelete
  7. a'ah betul la wantie penah gak mak bgtau klu amik gamba binatang peliharaan akan mati pastu.. tp tak tau betul ke tak

    ReplyDelete