Saturday, February 16, 2013

GPS, Google Map, kenapa tak guna?

Dulu.. masa aku muda remaja, selalu aku merempit pergi Parit Buntar
Dari Penang tau, Aku pergi Umah kawan Aku
meronda sakan... Tapi sejak Aku Kawin
dia pun dah kawin, jarang sangat aku ke sana
2-3 tahun sekali aku pergi Parit Buntar.

 

Then Masa cuti CNY tempoh hari, Aku dah nekad nak bawa my mom jumpa ngan abang dia
dan adik adik angkat dia kat Alor Pongsu ( lama benor tak jumpa)

Mak aku dulu ni di pelihara oleh sepupu ayah aku
dorang tak nak putus ikatan kekeluargaan tu, dorang kawinkan ayah aku ngan Mak aku
Jadinya, Mak angkat Mak aku tu, ayah sedara aku le.
faham? aku pun tak faham.. hahahaha...

Mak aku ni siap ckp yg dia tahu jalan nak pergi tu
then bila my hubby guna highway, dia ckp kalau jalan bawah dia tahu le
adei... mula la garu garu kepala
tengah drive mula la( tengah highway) 
susur keluar Jawi ke Bandar Baru?
Aku ckap Jawi, Mak aku cakap ikut Kulim. hahahaha.. lagi pening
last hubby call kawan dia, sekali kwn dia main agak agak je
ikut Bandar baru kot.. hahahaha.. main kot kot pulak.



aku ni mati mati suruh hubby ikut jawi.  dah banyak kali aku pergi okey!!
hubby tak nak dengar
last, ikut jugalah susur keluar bandar baru
ingat ingat lupa aku pun
dah ok dah jalan tu, sampai kat mana ntah, ada pulak orang buat jalan
pas tu semua Jalan jadi sehala. hahahaha...
ambik kena seketoi...
mulut ada kan, tanya la drebar teksi, dia cakap
ikut jalan parit buntar
nampak tokong hindu, belok kiri
depan tu Alor Pongsu la..

dah sampai semua
time nak balik tanya la kazen aku jln mana cepat nak balik kedah
IKUT JAWI... ha... kan betul tu
Ikutt Jawi....

Masa balik tu, memang nak ikut jawi le
sekali silap belok
balik ikut bandar baru jugak
gagagaga... Memang  kimia betul le dengan Bandar Baru

tak pe la kan. janji selamat pergi selamat sampai

tak tahan bila mak aku cakap ikut Kulim...
dah nak ke bukit Merah dah mak oiii..
Kulim mana lagi dah...

 

12 comments:

  1. hahahaha lawak betul mak hang ckp ikut kulim tu..hahahahaha

    area2 situ kan mmg penin skit jln..kuar msok pun byk

    ReplyDelete
  2. I hear u. hahaha takper, yang penting selamat datang dan selamat pulang.

    ReplyDelete
  3. jenuh lah kalau bergaduh pasal jalan..
    heheheh

    ReplyDelete
  4. kikiki....mak wantie tu ingat2 lupa kot...

    ReplyDelete
  5. Keep this going please, great job!

    Here is my blog post; buying a car with bad credit

    ReplyDelete
  6. hehe..short term memory!! igt2 lupa..hehe..

    ReplyDelete
  7. ngee....kan dh ada hp canggih. naper tak guna jer??

    ReplyDelete
  8. hahahha...ni namanya perjalanan yg tak dirancang...seb bek tak jalan terussssssss tembus melaka...singgah la umah saya terus...hahahahaha

    ReplyDelete
  9. It's not my first time to visit this web site, i am visiting this website dailly and obtain nice data from here everyday.

    My blog post: appliance repair Odessa Florida same day service

    ReplyDelete
  10. Saved as a favorite, I like your blog!

    Feel free to surf to my website :: top rated appliance repair Safety Harbor FL

    ReplyDelete