Thursday, February 28, 2013

Langkawi- Sup ekor Terangkat

19/02/2013
Lepas balik dari Taman Awam Kedah, Amirul request nak makan
usha satu kedai seafood macam best je
kami pun masuk .

Saujana Seafood ni terletak di jalan kuah
Kat Astaka makanan  melayu tau... jgn tersilap sebab di sebelah corner tu ada astaka cina

korang boleh confius sebab tukang masak astaka cina tu kulit dia mcm melayu
Amirul pun tersilap, kalau dia tak cakap cina mlm tu aku pun leh kata dia melayu.



 Ni la sup ekor yang buat aku jatuh cinta
tidur termimpi mimpi sampai ke Penang

giler sedap..sampai hubby janji kalau datang Langkawi lagi
 nak repeat makan sup ekor ni.
tergoda sudaaaaa....

 standard ar ulam ngan sambal belacan ciput
gambar telur dadar Aleesya tak snap pun

Ni pulak puyuh masak cili+black pepper
seyes sedap. black pepper dia tak de banyak sangat

kuahnya ala ala kuah kita makan rusa masak lada hitam, gitulah
ada manis sikit pedas sikit.
licin kami bedal.

ice kacang volcano. sedap jugak.
kat luar tu nampak simple je
tapi dalam tu banyak betul bahan bahannya.
tengoklah budak kecik tu dok ngorat es kacang aku.
tak leh makan banyak tau
memalam, kang kamu selsema pulak.

Ni pulak ley ci kang. aku punya.
tadi ABC tu hubby punya, tapi aku yang rasmi dulu. 

Amirul tu order air asam, pas tengok ley ci kang ni
dia la dok bedal.
last air asam tu cancel je la..


Total kami makan malam tu RM 17.00 sahaja.
tersangat la murah untuk 3 orang makan.


Note : dah kenyang balik hotel zzz... 

10 comments:

  1. oo kt sini yer..

    lenkali leh try..bila tk taw la nk p..hehe

    ReplyDelete
  2. siyes murah klau harga tu. kt sini mane nk dpt

    ReplyDelete
  3. fuh sedap laicikang dan abc tu...fuh..sedap2.....wlpn kat luar ujan tp tgk mende tu tingin pulak...

    ReplyDelete
  4. nmpak menarik laicikang tue...

    ReplyDelete
  5. murahnya wantie???
    laici kang tu sedapnye...

    ReplyDelete