Thursday, February 28, 2013

Tak Boleh Masuk Dataran Lang

19/02/2013 malam.
Hubby cakap dataran Lang tu kalau masuk time Malam memang cantik burung Lang tu.
Kereta Sewa dah ada di tangan.
pssssttt... service keta sewa kat Langkawi ni memang terbaik! nanti citer k.

makanya kami pun nak le ke Dataran Lang, nak tengok suasana cahaya lampu le kekonon.
drive pusing pusing. toing toing dataran Lang telah di tutup.
hubby memang tau jalan sebab masa muda belia dulu dia kerja kat Langkawi .( tak de masalah sesat)


kami beralih arah ke Taman Awam Kuah
yang terletak berhampiran dengan Dataran Lang
papa layan anak anak. tinggi woo papan gelungsur ni.
sebelum kami masuk ke Taman Awam Kuah ni, kami cuba jugak tanya kepada org kat sana
kenapa tak boleh masuk ke Dataran Lang tu.
ramai yang cakap tak tahu..
selalunya boleh . Ntah le kenapa malam ni tak boleh pulak.
sedih tau..
nonggeng nonggeng aku melayan anak dara ni
Ada la seorang Mak cik tu, dia berhenti tepi jalan sebab nak beli makanan
Hubby pun tanya le, nak Masuk Dataran Lang tak boleh pulak
Jalan ni tutup, ada jalan lain tak?

Dia pun cakap.. adik parking kat sini..pas tu jalan masuk lagi senang.
wowowo.. mak cik jauh benor nak jalan..
biar betik mak cik. silap silap terus jalannnnnnnn
Aleesya dengan buai spender..

Then hubby tanya lagi..
kenapa ek Dataran Lang ni tutup? hari ni je ka tutup? hari lain tutup jugak ke?
pas tu Mak cik tu jawab buat aku gelak dalam hati tak tertahan.

La... tutup ka? pasai pa ah? ada apa hah?
kui kui kui.. salah orang da...
Mak cik tu pun tak aware dengan function yg ada kat Dataran Lang tu
Dia pulak dok tanya my hubby.

Amirul dah mula moody
kikikikik... tak pe lah dah tak boleh masuk, kita habiskan masa bersama kat Taman ni je lah
Amirul moody sebab hasrat dia nak masuk Dataran Lang tu tak kesampaian.


lkepas ronda ronda kat Taman Awam kuah ni
Amirul ckp yang dia lapar.
Apa lagi, kami pun ke satu kedai yang super duper sup ekornya.

sup biasa tapi rasa sampai Penang ni dok rindu rindu.


Note: otak fikir jenjalan je. soal kerja buang jauh jauh


8 comments:

  1. pelik gak asal xleh masukkan.. hmm.. masuk situ malam2 mmg cantik dgn lampu2. pastu kamera asyik nak setting tu ini xdpt gak nak amik gambar cantik. huhu..

    ReplyDelete
  2. strawbery tu kalau betul kan best hehehe

    ReplyDelete
  3. pasai pe tutup?? hang pi masa ada le tour de langkawi ke?? kot ler, kan..dorang wat persediaan utk esoknya..

    ReplyDelete
  4. aku mmg tk teringt nk masuk tgk helang tu...tk taw psl apa..

    masa nk blk br kwn aku tnya..p ke tak..aku kata nk p time siang pns..time mlm best arr...

    ReplyDelete
  5. ritu aku g 2007 boleh masok hahaha skit pya lama..aku rs ada betul ckp makcik tu..parking kt tempat jauh kena jln skit..:)

    ReplyDelete