Monday, March 4, 2013

Di pujuk pujuk...di rayu rayu..

As you all tau, my head bos memang kamcheng ngan aku
beli aku cincin, gelang, baju, hand bag, bagi $$$$
mcm mcm aku dapat.
insurance road tax keta dia tanggung, lunch pun selalu dia belikan.
wah... mcm hidup di taja pulak.
but he did mention that I'm like his sister ma...


bila dapat tau je aku nak resign
dia la yang paling sedih.
then dia ada janji nak belikan aku rantai before aku blah..
waaa.. touching tau.

dalam pada itu, dia still duk pujuk rayu aku lagi supaya ubah fikiran
bertubi tubi sms dia hantar kat aku
masa cuti sabtu ahad lasy week.
 dia siap cakap dengan big bos, pujuk dorang bagai
nak fight untuk aku le, 
semua tu semata mata  nak pastikan aku tak resign.

Giler kentang nak gamble hidup. resign tanpa dapat kerja baru.
ooooo... itu sangat tak bagus
Aku dah DAPAT KERJA BARU....

Org Kaya tu bos aku panggil aku. saja usik usik. 
as a god brother ( kekonon la) aku ada bagitau yang aku nak pi mana lepas ni
he keep on kumpul information aboput my new company
tanya org tu tanya org ni

siap suruh aku cakap lagi dengan beberapa org adjuster tu untuk kompom
yang dakwaannya tu semua betul
you pakat dengan dorang ke?
I know how you feel right now.
tak pe.. somebody will come  and he/she must be better than me ok.


aku pulak tak de la membabi buta caya semua tu
biasalah la ni semua ayat ayat memujuk. aku dah masak k
last aku call one of the staff kat future office aku
dia cakap ok je..
bos pun ok. then every year siap ada company trip lagi.


like my teman tapi terlebih mesra aku cakap
pressure in every where. depend on how you handel the situation.
that is my hubby, very  positive thinking and always motivate me.


nanti la citer how he motivate me
suddenly rasa mcm dia concern more then before
rasa mcm nak rakam je every single word yang came out dari mulut dia tu.
nanti I record kat sini k.


Note: dah 11 tahun kat sini, berat mcm gondola pulak hati nak tinggalkan.

17 comments:

  1. biasalah tu, nak tukar angin baru, mulalah diorg risau. good luck kak!

    ReplyDelete
  2. kadang2 hijrah itu perlu jugak kan..kira jihad nie..

    semoga berjaya .. amin

    ReplyDelete
  3. always doakan yg terbaik for u ti!

    ReplyDelete
  4. mmm.... apa2 pon yg k.t buat, nureen support dr belakang :)

    ReplyDelete
  5. tak per...mgkin ada hikmah yg kerja tmpt baru..

    berhijrah tk salah kan..

    #husband mmg la mereka pberi smngt kta kita weh...sapa lagi..

    ReplyDelete
  6. wah.dah lama keje sana. mmg berat hati la nak tinggalkan.

    ReplyDelete
  7. byk2 bersabar, smoga berjaya :)

    ReplyDelete
  8. keputusan dlm tangan T...dalam 2 genggaman. Ikut lah T nk lepaskan yg mana. Rezeki ada di mana2...

    ReplyDelete
  9. Baguslah ..kerana anda amat dihargai ditempat kerja sekarang...
    But life must go on..betul..
    Ada peluang baik...baik grab!!

    ReplyDelete
  10. heheh aku tau bos ang xsggup nak lepaskan diorg..dah lama pun ang ngan depa..

    aku ni pun tgh serba salah gak..peluang sgt besar depan aku ni..aku x tau nak wat ape..jap nak jap xnak..situ dah kiok attitude aku kt company tu..lau dpt..aku xde kt sini dh ler hehehe

    ReplyDelete
  11. 11 tahun is longgggg period, dah kira masak sangat la u with that company tu kan. Its not easy, but all ada hikmahnya. Mungkin rezeki u kat tempat baru lebih baik :D
    Pssttt, lucky ada motivator terlebih mesra ;)

    ReplyDelete
  12. drastik je nak resign...
    mcm ade bau ikan je k.watie...nNti crite eh

    ReplyDelete
  13. yelakan, da lama keje situ mesti berat hati nak tinggalkan...tp bagi sy cari la suasana baru pula....bila sesuatu yg baru kite akan menjadi lebih positif..lebih ceria dan lebih besemangat..

    ReplyDelete