Tuesday, March 12, 2013

Langkawi -Pemandangan Indah

21/02/2013 dah last day kat Langkawi ni
tapi flight pukul 5.30 petang, masih ada masa nak ronda ronda nih.

Aku seorang je bangun untuk breakfast kat hotel tu
sementara Amirul, Aleesya dan my hubby bangun lambat dan dorang breakfast kat kedai je la..
lepas breakfast, hubby menuju ke Permandangan Indah.
View pepagio naik bukit memang nyaman.
Amirul yang malas nak lompat
ececece.. pa kebenda la yang dok saling pandang pandang tu
ntah aku pun lupa, time ni dok  sembang ka? dok merajuk ka? dok ngorat ke
hahahaha... sori lupa la pulak .

saja la dok angkat Aleesya dan hubby pun snap photo ni
tengok belakang tu boleh lihat landasan kapal terbang
tetiba si teruna pulak jeles.
tu dia... jenuh wooo..dok angkat anak sulungku ini
sib baik ibu kamu urat dawai tulang besi

dia cakap"ibu angkat adik je, angkat mirul sama"
arghhh..mau pengsan permintaannya kali ni
20 kilo lebey berat dia tau, sib baik tak patah tulang. hadeiiiii
macam biasa.. foto berempat tak de,
ni la hasil tembakan Amirul
sib baik gambar elok. hehehehe...
habis gedik gedik kat atas bukit tu.
kami pun gerak turun sebab nak pergi ke Kampung Beras Terbakar pulak
Amirul lari laju je time nak turun.
Aleesya pun ikut abang berlari, tetiba kebabom.
sreeettt... dia jatuh org kedah cakap "Terebah"
waaaa.... meraung tak hengat.

pelik jugak sebab that day jari tekapit pintu pun baby sitter cakap nangis kejap je
pas tu ok dah.
sikit je kan luka tu
Aleesya nangis sampai tak mau stop
tak macam selalu, then nafas dia pulak tersekat sekat
papa dukung pun kejap je ok, pas masuk dalam kereta dia ngais lagi
sampai aku naik risau
ajak hubby ke klinik yang terdekat.

Dalam perjalanan tu, dia dok nangis, pujuk la aku ni
siap lap darah tu dengan tisu, 
then di dok tenyeh tenyeh muka dia kat aku, aku bagi la susu
pas tu senyap... 

huh. wat kami panik je budak ni
mungkin selalu tu dia dapat sakit kami tak de, so nangis kejap je la
kali ni kami ada manja lebihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kot.

sikit je pun, letak plaster dah ok
luka tu tak dalam, guna plater ni 2 hari
hari ke 3 tu dah kering dah..


tak best ar Aleesya nangis nangis cam tu.




12 comments:

  1. perggghhh..tang angkat abg tu yg x larat tu. kira dasat la akak bole angkat dia.

    kesiannya ank dara akak tu, berdarah camtu. seriau saya!

    ReplyDelete
  2. sian aleesya...
    xpe..kenangan di langkawi kan aleesya :)

    gambar uols tu xleh bla...
    mengorat muka sgt serius hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya..
    tak sabar pula rasanya nak ke langkawi..haii lambat pulok bulan jun

    ReplyDelete
  4. betoi2..
    anak2 akan lebih manja bila anak maka bapak kan.. hehehee
    gaya lompat malas amirul ok pe

    ReplyDelete
  5. biasa la dia jatuh dpn mak pak..so manja lebih tu..hehe...

    mcm irfan pun peristiwa berdarah gak..adeiii kena kt bibir..dh la bibir seksi dah..haha...

    ReplyDelete
  6. sian si kecik tu, pic no. 2 ala2 film hindi gitu

    ReplyDelete
  7. hehe...pasai ni laa mirul syok kena dukong ngan mak dia lagi ni, hehe..
    sakit kaki sket dia dh tau yg hang T leh angkat dia, ngee...

    Pemandangan indah ni jarang orang nk naik psl maleh nk daki naik kat atas tu. Akak pun penah sekali gi sini bergambar bagai tgk kapal terbang nk terbang...dan nak landing..hehe..
    Pegi2 langkawi lepas tu tak naik sini dh.

    ReplyDelete
  8. Dia nangis sebab terkejut kot, tapi kalau darah lutut gitu pedih ooh.
    Hahah Amirul ni ada jer permintaan dia kan.
    Yg gambar laki bini tu, dah macam nak bertumbuk jer gaya. hihihi

    ReplyDelete