Monday, March 11, 2013

Peristiwa di Hujung minggu

Hari Jumaat 08/03/2013
 
On the way nak balik dari office tu, Fon aku berdering dering ja
tapi malas nak jawab sebab tengah riding
sampai kat depan rumah, orang dah ramai . jeling jeling jiran tanya tanpa suara
perlahan kak Aya jawab " Pak Hassan Meninggal"
Alfatihah..


09/03/2013
Datang kerja sebab nak bereskan apa yang patut
dapat 2 biji limau bali dari Ipoh
balik rumah, singgah kedai Mak nya tepi Laut beli sekilo mangga muda
Malam dengan ghairah menyicah mangga tu
buat garam belacan - garam belacan tu mcm pencicah buatan sendiri la
bukan garam+belacan sahaja. ada gula, garam, cili dan kicap ditumbuk

gambar sekadar hiasan

10/03/2013
Amirul dok merengek rengek nak belikan hadiah B'day untuk bapak mengasuh dia
sebab bapak mengasuh tu B'day. Siap nak belikan Jubah
aku pujuk le, sebab Jubah tu mahal jugak kan..
Last, suh hubby pergi ngan dia bel;i pelikat dan minyak Atttar
dia nak balut hadiah tu, nak tulis semua
aku nak snap photo pun tak kasi
kede betul kan...kan..

10/03/2013
planning nak keluar gedik ngan hubby kat Queesnbay tak menjadi
sebab Amirul ikut Mak sitter pergi ke Sekolah Hafizah
melawat kakak ngasuh dia yang belajar di sana.
lepak je la kat rumah

10/03/2013
lepak sambil tengok badminton. lambat sangat Lim Chong Wee main
makan lagio sebiji Limau bali tu
cicah jugak, mangga ada lagi sebijik, habiskan semua
last tak tahan mata, tido..
hubby je layan LCW tu..


11/03/2013
hambikkkkkkkkkkkkkk sakit perut pepagi
kejap kejap lepak kat bilik temenung
dok berebut bilik air ngan Amirul.
dalam masa yang sama senggugut pulak tu

Ni angkara makan limau bali+mangga. 
sebab sakit perut, aku datang lambat kat office hari ni
pukul 11.00 pagi baru masuk kerja..
sib baik bos ada simpan pil chi kit tek Aun.
makan sebotol. settle sakit perut ni.



7 comments:

  1. Banyaknya peristiwa.....
    Kak... macam mana nak buat garam belacan tu??

    ReplyDelete
  2. chronology asam cicah la ni. sampai sakit perut, kalau dah start mmg payah nak stop asam garam belacan ni kan.

    ReplyDelete
  3. tudia mkn xhengat smpi sakit perut..lailahailaAllah hang ni hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam takziah juga untie. Banyaknyer cerita ye

    ReplyDelete
  5. tu laa...satu hari tu kkdg mcm2 cerita terjadi. tetapi kekadang biasa2 aje...nk citer apa pun tak tau dh, hehe

    ReplyDelete