Tuesday, March 5, 2013

Langkawi- Underwaterworld

ok..sekarang nak sambung ar citer tentang holiday aku ke langkawi yg terbantut seketika
masih lagi di tarikh 20/02/2013

Lepas kami ke Taman buaya berdesup hubby ke underwater world
yang teletak di pantai cenang.
 
 Underwater World Langkawi (UWL), anak syarikat milik penuh Eden Inc.  Ianya merupakan Aquarium terbesar di South East Asia di mana mula beroperasi pada 26 Augus 1995.
tarikan utama UWL ialah tentang terowong yang mengandungi pelbagai spesis ikan
yang boleh kita lihat pabila mendongakkan kepala ke atas.


gmbar tak banyak di snap dengan DSLR sebab aku masih lagi merangkak rangkak dalam setting 
flash light tu. upssss... flash tak boleh le.

Snap dengan note baru boleh nampak penguin ni. 
awat penguin tu kecik je? 


 Aleesya tak sporting la masuk kat sini
mungkin cuaca gelap tu buat dia rimas kot



 
 Nampak tak? Amirul dah tukar tayar, pakai selipar je
Aleesya tu asyik nak nangis je.. 

 ibu nak jadi photog pun tak boleh
kena dukung dia, kat papa pun dia tak mau..
lengussss tangan dukung kamu tau.

 aku sedang berkissing dengan ikan tu
hubby tu tak mo fokus dekat sebab jeles tengok wife dia selingkuh di depan mata
hahahaha... ( selingkuh ngan ikan lak tu kan)

 hohoho... kena candid. sedang fokus nak ambik info tu
tak sempat nak baca semua, so snap je lah
bila free baru baca..


ecewah... dah la dalam tu gelap, dua beranak ni pun nak berkaca mata hitam gak
pehal la kome dua orang ni hah..
saja la nak berangan jadi mama JJ kejap
dia tu best giler sedang main salji
aku bergambar berlatarbelakangkan Salji udah le.

Mama JJ, boleh tapau salji tu balik Malaysia tak?
hahahaha...

 sedih jugak hati kami sekeluarga bila sampai di sini tempohari
sebab terowong yang ada ikan dok lalulalu atas kepala tu di tutup
untuk renovation. waaaaaaaaaaaaaaaaa

sampai hati korang, time aku pergi je time tu la korang nak reno bagai.
haish..lempang kang baru tau.


last kami buat satu gambar  untuk abadikan kat piring
ada la background ikan . kekonon duduk dalam air le.

mula ingat tak mau buat, tapi hubby cakap
tak kisah la bape hengget pun janji kenangan tu penting
hohohoho...

piring tu pun tak leh nak display kat umah sebab Aleesya ni
tangan mcm ketam.



Tak banyak gambar ikan yg kami snap sebab selalu dok tengok kat Aquarium Batu Maung ni

13 comments:

  1. waa.. saya teringin sangat nak g tpt cmnih.. nk tgk ikan2 jalan atas kepala.. tapi syg lah plak, x nmpak ikan jalan atas kepala kan.. hoho.. next time kalo pg amk gambar byk2 ehh.. hehe..

    ReplyDelete
  2. dulu aku msuk sini ngan zura la..timw tu nureen kecik lg..ekekek

    ReplyDelete
  3. suka tgk gambar paling ats tu. suami mu yg sedang mendukung alisya seperti ditampal jer kat gambar background, ngee

    ReplyDelete
  4. Anak-anak saya berlari ke sana kemari menjerit seronok ,bila bawa ke sana dulu.

    ReplyDelete
  5. Ok nak baper tan? I hantar pakai kapal tapi singgah Alaska dulu :p:p

    So, aquariuam sana tu lagi besar dari Aquaria klcc la gitu yer, seb baik kami dah masuk, yang klcc jer tak penah gi. hohoh bangga bangga.

    ReplyDelete
  6. amboi amirul berkaca mata hitam..bergaya kau....hihihi..

    aritu ms pi langkawi tak dan masuk sin...cam rugi je...

    ReplyDelete
  7. amboi2..posing sakan mak nyer..:P
    saya pi langkawi dulu..x pulak aku singgah cni..
    ishh ishhh

    ReplyDelete
  8. aleesya dia takut gelap kut..tu psl dia nangis je..

    irfan berlari merata..tegur pun merata...letih aku ..hehe

    ReplyDelete
  9. Tak sampai lagi waterworld kat langkawi tuh one day nak ke sana gak laa..

    ReplyDelete
  10. laaa..nape aleesya nages tuh? dia takut ke?

    ReplyDelete
  11. aleesya nak balik penang letew rindu penang..tu yg dia ngis hehehe

    ReplyDelete