Wednesday, March 13, 2013

Muscle Injured

sambungan cerita akai jenuh aku semalam
ok, balik kerja semalam, aku dapati Amirul masih tak mau berjalan
kalau ye pun berlakon tak kan sampai ke petang nak berlakonkan..
tengok jari ada bengkak sikit. 


sampi rumah je, hubby dok ngomel le
mcm mana awak boleh cakap Amirul tak de apa apa
dah le semalam dok merengek sambil tidur, hari ni pulak still tak boleh berjalan lagi
semua ni ok ke?


Dia tak de apa apa la bang... akai je tu
kalau terseliuh kaki mesti bengkak besar
kalau patah ke retak ke, mesti bengkak penuh kaki tu
ok..ok... tak pe lah, risau jugakkan kekalau jadi apa apa
kita pergi Xray tengok. Pergi swasta je la.. tak yah pegi GH.


sampai je kat Klinik Aman tu kebetulan pakar X-ray dah off duty
so, dorang bagi surat untuk refer GH. Adei kena pergi GH jugak la jawabnya.
sampai kat GH bahagian kecemasan tu


siap dengan kerusi roda bagai sebab Amirul memang tak boleh nak pijak
lama jugak nunggu last baru panggil
Doktor belek belek semua tu
dia cakap nak pastikan apa yg berlaku pun susah
X-ray dulu baru tau K.
ambik number tapi, doktor panggil je tak ikut nombor pun.

Lepas pergi X ray tunggu lagi
punya la lama..sampai aku kejap kejap terlena kat kerusi
cuma Aleesya je yang jerit jerit


Tengok Jam dah pukul 2.00 pagi. Aleesya punya bateri power giler giler punya
langsung tak de tanda tanda dia nak tido
last papa pulak lentok
adei...
 

lama jugaklah baru doktor panggil .
sekali tengok X-ray. apa pun tak de. carck pun tak patah pun tak
hambik... yang dok sakit tu pakebenda?
lagi orang doktor cakap Muscle dia ada injured sikit
so, cuma bagi ubat tahan sakit- Panadol je pun


On the way balik rumah, aku bagitau hubby suh singgah 7 eleven
beli je amelt yoko yoko
sapu je kat muscle tu, then malam ni boleh la aku demahkan kakinya tu
adei..main apa la kat sekolah tu sampai muscle boleh injured.

dapat la MC 3 hari.
hambik sampai hari jumaat
lepak la kat rumah, sabtu ni kena ganti sekolah kan
hahahaha....

Note: dah sms cikgu kelas dia tadi.
so.. 3 hari ni study kat umah je lah...
kepala dah weng weng sebab semalam tido lambat!

14 comments:

  1. pergi spetal kul 2am ke?

    kdg2 tu mmg tk nmpk ada apa2 kan..tp rupanya sakit kt dlm..tu psl amirul rasa tk leh jln..hehe..

    ReplyDelete
  2. sikit je pun. papa tu yang risau sesangat. anak papa la katakan. doktor pun tak balut bagai pun.

    Aku pergi kul 9.30, kul 2:30 baru selesai semuanya. ngantukssss ni.

    ReplyDelete
  3. lelaki gitu la... injured main bola kut..

    ReplyDelete
  4. ha mujurlah xde pape
    beh sabtu ni g skolah x

    ReplyDelete
  5. fazilzura- bukan main bola main lompat lompat kot. tersadung meja terus terkepak jari kaki,

    ReplyDelete
  6. El- tu la mujurla sakit kat muscle je. loncat tak hingat donia kat sekolah tu.

    hari sabtu kena la pergi sekolah. jgn nak ngada ngada. kang cekodok lepak kat muka. dush... hahaha ibu garang tau

    ReplyDelete
  7. seb baik x dak pa2..
    dia x reti rasa lg la tu.. slalu kita preggy tang betis tu la kita kejang kan hehehhe

    ReplyDelete
  8. Nasib baik tak de pe2.. Moga Amirul cepat sembuh yer.. biasa laa budak2.. Mmg kalau gi hospital yg tak larat tuh nak menunggu sikit laa punya lama yer.. saba je laa..

    ReplyDelete
  9. aku selalu je kena cenggini

    ReplyDelete
  10. kesian amirul, nasib baek tak teruk kan akak...get well soon mirul :)

    ReplyDelete
  11. demi anak kan...apapun kita sanggup.. semoga amirul cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  12. jd mcm akiss dulu ler...ingatkan takde apa..rupanya ada lari jgk engsel tulang dia..

    Semoga cepat sembuh ler...ye

    ReplyDelete
  13. Owhh muscle injured macam ahli sukan tu eh. Mujur la takder teruk kan. Yayy mc cuti panjang nampak.

    ReplyDelete
  14. sian dier.. moga cepat sembuh ye amirul !

    ReplyDelete