Wednesday, April 17, 2013

I'am The Bos!

Sekarang ni kat rumah, apa yang Aleesya buat iya kan aje..
ingatkan kami as a parent je praktik mcm tu
sampai ke Amirul pun sama.. kalau adik buat apa pun, patient je dia
tak de nak marah marah... ( marah mulut je)
terasa sangat tau, sebab my abang abang pun tak pernah pun jentik aku
marah pun, tegur dengan mulut ..

kalau orang tegur sikit mula la nak pukul. apa je ada kat tangan mesti sampai la
ke sasarannya tu. Si abang la yang selalu jadi mangsa.
di baling dengan cawan la, botol la.. sian tau
marah mulut je, tangan tak de nya pukul adik tu.
Mak aku pantang kalau menulis kaki angkat mcm Aleesya ni...
tengoklah gaya menulis tu.
Ni satu hal pulak, kalau tak tegur, kidal la menulis tu
asal ada pencil dia akan menyonteng... 
tak kira kat mana, kalau dapat chance kat lantai tu pun dia bedal..
dinding rumah tu mcm coming soon je dia nak conteng.. hehehehe

tenyeh sampai berlubang paper tu.
kalau abang tengah wat homework mesti nak jugak conteng sikit kat buku abang
bila abang jerit sikit, mula la nak lari satu rumah..
best tau tengok gelagat dorang berdua ni.
semua alat tulis ni dia punya. 
wal hal dia bedal pensil abang, sembunyi bawah almari
Papa la yang tolong simpankan kat dalam kotak pensil lama abang.

sejak dah pandai cakap ni, mulut tu asyik nak mengata abang je
paling tidak pun, uwek... uwekk... kat abang tu
jelir jelir lidah lagi... 
 ni scene dok cakap "babang budak bushuk..."
muncung muncung mulut ngatakan si abang
kalau abang kata balik, mesti terus gi tampar abang..
memang tak mau kalah.. Bila abang tak layan
mula la nak pi sayang sayang...

bila semua orang tak layan dia..
beg duit aku pulak yang jadi mangsa..
nasib baik abang nampak, kalau idak habis di koyaknya wang kertas tu..
adei.. letih tau, memalam kena tunggu dorang tidur, baru boleh nak kemas umah..

hush... sib baik sempat kan.. kan..
kalau idak RM100.00 tu hanya lah sekeping kertas biasa bagi Aleesya..
Ni pun puas aku dok pujuk
kang berebut rebut ngan dia mau putih mata..


Note: Abang tak pernah buat adik, sekali buat makan tak habih kot.. ngeee
***makan tak habih**( pepatah org kedah)

12 comments:

  1. mak saya pon pantang jugak kalu kaki mcm tu.
    mama dia byk duit latuh.. :)

    ReplyDelete
  2. bagusnya abang sayang adik...;)

    ReplyDelete
  3. mak ita pun selalu marah kalau duk kaki berjongket macam tu...

    jom adik belanja acik..

    ReplyDelete
  4. Abang Mirul adalah abang yg sangat baik, tapi tu la skeali dia buat, memang makan tak habih.

    Tingat pulak kat my abang, mmg tak pernah dia naik tangan sepanjang hidup ni, I yg naik tangan ada la hohoho. Rindu la pulak.

    ReplyDelete
  5. haha..aleesya manja nih..nak perhatian..

    ReplyDelete
  6. baiknya abg mirullll...

    adik ni byk akai ni, hehe..

    ReplyDelete
  7. smlah tok aku ngan mak aku pun suka bising lau aku angkat kaki cam tu..ermmm alana pun suka sgt main duit..abis duit tabung abah dia selongkar..seronok katanya yg xleh bla siap ckp makchu machu opok..ooo nk g umah machu beli opok ea hahaha

    ReplyDelete
  8. ada ciri2 abang mithalini.. baguihler abang adalah pelindung adikkan...

    ReplyDelete
  9. hehehe kecik2 mmg camtu lah T... KA sendiri dah pernah alami ! hehehe sabar byk2 yer

    ReplyDelete
  10. bagus abg mirul..syg adik dia....

    aku ni duk kena gk tmpar ngan irfan...dia xcited suka smpi tmpq muka aku..hahaha...

    ReplyDelete