Friday, April 12, 2013

Laaaa.. Komputer rosak la pulak

Kelmarin petang my hubby call tanya tentang rate pos laju ke Singapore
lagipun aku je yang selalu pos barang ke Singapore. hehehe

Balik malam pun tak cakap apa apa pun
aku pun lupa lak nak tanya
Then pagi tadi kul 8.00 cam tu lah
my hubby gitau yang dia nak aku pos  produk jualan aku tu ke Singapore
adei... dah le aku terkocoh kocoh nak siap pergi kerja.
aku pun packing la barang bagai.

sebelum ni kebanyakkan customer yang order barang dari singapore ke, brunei ke, Australia ke
dorang mintak aku A.R Register je
sebab cost dia lebih murah.

Mungkin customer aku kali ni nak urgent kot
that whay dia sanggup bayar harga pos laju yang mahal tu
tak pe la kan.. Biznes cam ni la.

sekali aku melangkah masuk Pos Office
alahai... komputer dorang rosak la pulak

dah lewat pun, aku nak msuk office pulak
makanya, lunch nantilah akan aku pos.
dah le hari ni Jumaat jalan jam, post office pulak mesti sesak.


hehehe... aku tak pernah pun citer tentang produk jualan aku tu kat sini kan..kan..
tak pe lah, sebab produk jualan aku tu untuk orangyang dah kawin je
paham paham la kan...

Lagi pun my hubby yang run bizniz ni. 
Cuma aku tukang menerima $$$ nye je.
Bukan la aku control.
Sebab aku handle account . So keluar masuk duit kena lah rekod
hujung tahun kira untung rugi, pas tu kenala keluarkan zakat
biar berkat..

kalau korang nak tau produk apa. korang boleh je sms or wassap aku
kat 0125642576 
diingatkan.. untuk yang dah berkahwin aje..
yang bakal nak kawin pun boleh..


Note: Moga bertambah tambah la rezeki aku dan keluargaku. aminnn

16 comments:

  1. hehehe baru tau nie... tak habaq pun yerk... :)

    ReplyDelete
  2. ala, yg nak sgt kawen, tp xde jodoh lagi tak leh ke?
    hahahaha

    eh, ingt yg awak prnah masuk segmen bloglist lelaki ini? sy dah update bloglist trsebut. jom terjah!

    ReplyDelete
  3. akak mcm tau jer produk apa ni, hehe..
    Bisnes dari ayah T, ke??

    ReplyDelete
  4. semoga bertambah maju biz akak ye :)

    ReplyDelete
  5. Semoga bertambah maju bisnes akak tu...

    ReplyDelete
  6. ok der bisnes gak yerk.. mmg kagumler orang boleh berniagani...

    ReplyDelete
  7. mcm boleh agak je barang ape.
    ehhe
    semoga terus sukses.

    ReplyDelete
  8. aku taw apa produk tu...syyyhhhh...hikss..

    ReplyDelete
  9. salam wantie..baru nak tanya produk apa..hehe..boleh komen intan nyer ntry, intan x publish la..nak tau gak..eheh..mana tau kot intan nak beli

    ReplyDelete
  10. mmmm offline la plak...
    tembak g pej pos len la plak k tie :)

    ReplyDelete
  11. hahaha. saya tau produk apa. tapi nantilah. tunggu saya dah kahwin dulu baru try. hehe

    ReplyDelete
  12. amin....semoga sentiasa bertambah rezeki ye

    ReplyDelete
  13. Amboooiiiii...kemain lg ye ksk :-)..xpe2 nnt sy roger2 akk :-)♡♡♡

    ReplyDelete
  14. Wahhh da bisness ye skrg...moga suksess yer wantie....nk tau gak jual ape tu?

    ReplyDelete