Tuesday, April 16, 2013

Ngorat Salah Orang Le...


Leceh tul la aku bila berurusan dengan pejabat pos kat area rumah aku ni
segala benda tak de.
kejap komputer rosak, kejap letrik tak de, kejap plastik pos laju tak de
asyik tak deeeeeeeeeee ja. Pas tu kan.. muka sekor sekor kelat je
jgn sampai aku hangin satu badan. kang aku wat review tentang perkhidmatan korang baru nak fanas funggung pulak...
Malas ar, terus ke courrier service la kalau cenggini.
So, sesampai aku kat courrier service tu, mcm biasa, letak kunci motor kat sebelah dan isi form
Masa tengah isi ada seorang jejaka, memang encem.tinggi lampai
tunggu je kat belakang aku, Dah aku selesai
aku pun keluar 
tetiba teringat lak kunci motor aku kat atas meja tu
Masa aku nak masuk tu, aku terpandang yang si lelaki tadi ambik kunci motor aku
dia genggam pas tu dia kiam tangan.
Aku sengaja le tak tanya dia, aku tanya counter girl tu
Dik, ada nampak kunci tak?
dorang cakap tak de, then aku pandang le si jejaka hensem tu
selamba je dia tunjuk kunci motor aku kat genggaman dia.
encem lagi  pelakon ni kan..
Then dia jawab aku
" Oh this is yours, I'm waiting for  somebody to ask".
Mak ai speaking lak dia. ok lah mungkin mukanya nampak melayu
tapi bukan melayu kot.. ngeee
Aku pun jawab la, 
" I saw you holding my key just now, but I though it's yours "
then aku ambil je kunci tu dan terus keluar..

P. ram lee senyum lagi smart kan..
Dia dok senyum simpul kat aku, harap harap le kot aku nak jeling balas kat dia
maaf le, I'm not that type of person.
nampak je aku ni mcm happy happy gini, tapi I know my limit ok.
dah berguni garam aku makan. agagagagagaga...


bagi aku, dia sengaja, sebab dia memang dah nampak aku tengah isi borang tu
dia tau itu kunci aku, dia sengaja nak pegang, sengaja nak berbual ngan aku le tu.
kalau dia tu pekerja courier tu ok jugak, tapi dia pun datang situ hantar barang 
sama mcm aku jugak.
argh... apa pun alasan dia memang sengaja.. hahahaha...( ketawa geng jahat)

Note:  Pergi ngorat orang yang lebih cung dari aku. dah ko pon ensem..

14 comments:

  1. amboi....hg kan mmg lawa tu beb...sure la orang mgorat..haha

    ReplyDelete
  2. dia saja test market tp nmpaknya ikan x jumpa kail..hehehhe

    ReplyDelete
  3. hihihi....ulat bulu naik ke daun.. org laki nie memang kan..

    ReplyDelete
  4. Amboehhh..hehehe...salah ngurat lagi

    ReplyDelete
  5. mak aih... kena urat. Dah u lawa, he cant resist la tu. hahhaa takper la bagi can kat dia nak main2 ilang stress kejap.

    ReplyDelete
  6. hahahha......test market tu kak...
    kot2 mana lah tau berjaya....

    ReplyDelete
  7. k.tie cun la tue, dia ngorat.. kot2 dia pegang kunci moto k.tie, k.tie bulih terinat kat dia ka hehehe..
    melawak jerr ;p

    ReplyDelete
  8. hehe...pakai ilmu apa ni, T...ramai yg suka ngorat ni?? ngee

    ReplyDelete
  9. kira cun jugaklah wantie ni...anak dua pun still kena ngorat haha

    ReplyDelete