Tuesday, April 16, 2013

Putu Piring

Lepas kitorang balik dari Bukit Merah tu
Amirul cakap yang dioa lapar sesangat.
kebetulan nak kena beli baju untuk Amirul, 
So, tak de la beli kat situ, kitorang keluar dari bukit merah untuk beli baju.

Aku cadang kan agar kami pergi makan kat gerai yang terletak di selekoh depan sana
aku tak pasti apa nama tempat tu
Bila kami sampai je kat sana, jeng jeng jeng.. ada Pasar malam
So, tak jadilah nak Makan, beli je makanan kat pasar malam tu.

tetiba aku terpandang putu Piring
Aku  tak suka yang perisa pandan tu
aku suka yang biasa punya, RM 2.00 satu bekas
ni la cecara orang buat putu piring.
kalau la aku snap guna DSLR, mesti gambarnya clear kan..
Tapi nak wat cam ne, aku memang dah malas nak carry so gedabak tu ronda pasar malam
hahahaha... guna la kamera cap ayam dah le..
inti gula merah tu dorang letak kat tengah
Masa aku tengah order tu, ada satu kapel datang mintak 4 bungkus
mesti sedap kan.

tara... aku punya dah siap.
dalam satu bekas ada 4 ketul
cukup la untuk aku sorang
sebab aku sorang je yang makan. kalau Amirul suka putu Mayong

Tak pastilah Pasar malam tu kat Mana, 
ingat ingat lupa namanya " Bukit Panchur" kot..
sebelum smapai pasar malam ni , aku ada jumpa
Sekolah Gunung Semanggol.

Kak Lona tau kot tepat ni.
hehehehe...


Note: Hanya seorang lagi bakal dapat survinier dari Bukit Merah.

13 comments:

  1. menda ni sedap2 weih dulu2 klu mkn.
    sekarang ni klu mkn pun sekeping dua je..

    ReplyDelete
  2. fav saya ni kak. nak2 time preggy, tetiba je rase teringin. hehehe

    ReplyDelete
  3. my all time fav... tp kt KL punyer kecik2..nyampah!

    ReplyDelete
  4. lama betul xmakan putu piring ni

    ReplyDelete
  5. lapar la plak tgk putu piring kt blog hg ni..huhu

    ReplyDelete
  6. putu bamboo faveret my hubby, kalau napak every week pasar malam ada mat salleh tunggu order putu bambu, papa JJ la tu hahaha. putu piring ni saya belasah ajer, sumer putu pun boleh. putu mayam pun nice. nak sikit :0

    ReplyDelete
  7. tak makan kuih ni....tak tau lah nape..tengok orang makan bukan main lagi sedap

    ReplyDelete
  8. Sedapnya kalau dapat putu piring yang dalamnya banyak gula. Lemak, manis dan berkrim rasanya terutamanya bila makan panas-panas.

    ReplyDelete
  9. kat simpang 3 semanggol ler ni kot...hehe..

    ReplyDelete