Wednesday, April 3, 2013

Setahun Lapan Bulan

Sejak usianya meninjak Setahun Lapan Bulan
perangai pun makin ngada ngada..
Sape lagi Budak Aleesya ni la.
Kalau dapat peluang je, dia akan sembunyikan diri kat bawah kain lapik Kabinet ni
sebab..kat dalam tu tersimpan segala stock alatan menulis si abang
bila dapat chance je, semua eraser dia gigit... pensel semua dia ambik 2-3 batang
hancus semua susun atur stock alat tulis abang tu.

yang tak leh tahan tu, sharpener tu, dia main hembus hembus je
last, terus tak leh guna. asal asah je mata pensil patah!!
kenapa begitu ek? 
mistik mistik...
Dah terlebih pandai sekarang ni. 
kalau setakat bukak seluar sendiri tak pe lah..
sekali ngan pampers tu dia dah pandai bukak.

Bila dapat bogel, happy.. siap lari lari seluruh rumah
maklumlah kan, Ibu ni sure la akan pekik terlolong panggil suh pakai pampers
pakai kejap, dia tanggal semula.
geram tau, buat menda yang sama berulang kali.

ko jangan bagi ibu naik hantu, kang.. ginilah jadinya
hambek, ambik scotch tape yang bandage luka Amirul tu
still ada lebih.. prap. hambek
hahaha.... tak leh bukak...
2-3 kali try tak boleh bukak jugak, mulalah melalak
hahahaha... 
inilah akibatnya kalau suka sangat bukak pampers..

Mungkin dah tiba masanya dia pakai diapers cloth kot.
So, aku pakaian dia.
Diapers Cloth ni benornya hat abang dia dodulu.. so sekarang dah jadi miliknya..

hahaha.. dia lagi geram 
sebab button kat Diapers Cloth tu lagi kuat mencengkam.
Memang sesuai snagat untuk budak yang suka bukak pampers sendiri.


Note: Wahai Aleesya anak ibu.. inilah perangai kamu di usia Setahun 8 Bulan.

15 comments:

  1. hahaha....kalau dh bleh gtaw nk wee wee n poo poo sdiri tk per la tk pakai pampers pun yang...huhu..

    irfan stakat ni ok lg la...tp kalau tk pakai bj mmg dia suka..hehe

    ReplyDelete
  2. wahahhahaa...nanges geram lah die :D

    ReplyDelete
  3. hahaha.. sampai menangis tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. hehe aktif sgguh..takpe sis..anak aktif petanda dia bijak

    ibu kena byk2 sabar ni..sy pun ngeri2 ni pikir boboi saye nnti at this age..camne la kekdah perangai nye..hihihi

    ReplyDelete
  5. lagi tujuh belas tahun dia baca blog ni...tentu dia tersengeh...ngee

    ReplyDelete
  6. ha.. ha... kesian dia dah tak boleh bogel lagikan... nnt dah besar boleh baca blog ibu dia mesti dia gelakkan... ituler perangai kita kecik2 dulu...

    ReplyDelete
  7. hahahaha
    nape eh budak2 baya ni suka sgt bkk pampers..hahaha melalak aleesya no

    ReplyDelete
  8. dulu qalesya masa umur aleesya ni rope ni le jugak... :)

    mata pensel tu patah je sebab pensel tu dah jatuh.. so bila dh jatuh mulalah bila asah dia patah je.. hehe

    ReplyDelete
  9. kahkahkah...ala ciannya aleesya... kan mama dah mengamuk... siap selotip lagi pampers tu...

    ReplyDelete
  10. hahahhah...sia nye..tak baik lah kak buat alesya macam tu...

    ReplyDelete
  11. ahahha macam2 pangai, nasib baik ibu kamu tak stapler pampers kamu tau.

    ReplyDelete