Wednesday, May 22, 2013

Ular Tedung Selar VS Ular Tedung Senduk




Hari tu kn, kami tengah lepak lepak kat  halaman rumah MIL
pas tu Uncle my hubby datang bagi tau
dia ada le lalu kat sebelah reban ayam MIL
tetiba nampak ular besar, Ular tendung Selar katanya.

Kazen hubby ada snap gambar ular tu, 
tapi dia terdelete pulak. idak boleh le tengok kan.


Actually, MIL ada bela beberapa ekor arnab
habis arnab tu di telan dek Ular tedung selar tu
sekarang tinggal sekor je arnab tu.


semalam call my adik yang tengah tunggu keputusan UPU
saja la nak tanya, kekalau dia ada terima offer ke mana mana University
tapi UPU belum keluar result lagi
dia cakap yang permohonannya untuk ke Maktab tak dapat.
mungkin ada panggilan ke dua kot lepas ni.


Pas tu saja le nak cakap ngan my third abang
borak borak ngan dia kejap.
pas tu dia bagitau yang Hamster Amirul semunya dah mati
Ibu hamster tu di telan dengan ular tedung senduk
Bapak Hamster tu pulak kena sembur ngan ular tu dan mati jugak le.
anak ular tu besar ni je yg masuk sangkar hamster tu
gedik  sangat ular tu masuk kat dalam sangkar hamster
pas makan hamster tak leh nak keluar la kan.
apa lagi ular tu lepak le dalam sangkar
datang my abang nak bagi makan hamster sekali dah bertukar jadi ular
hohohoho...

dengan kecekapan my abang, maka ular tu berjaya di tangkap
wah.. hebat tul la my abang. puji la aku ni melangit
last dia bagitau, ular tu kecik je.
mungkin anak ular tedung senduk kot.
bila kepalanya kembang ada nampak huruf "O' kat
oooo.. kecik je. patut la muat sangkar Hamster tu. 

sekarng Amirul dah kembali solo. 
tak de anak hamster dan cucu hamster dah..

Ada la bagitau kat dia tentang ni
dah dia plan nak bela arnab pulak
jgn dok cari pasal. kang mak tedung senduk pulak yang lepak.

14 comments:

  1. ular ???? benda yang paling KA tkut tu T even kecil pun !

    ReplyDelete
  2. eeeee geli geleman sy!

    p/s kak kalau x keberatan bleh sy minta emel add? tq

    ReplyDelete
  3. dulu aku ms kecik2..umah aku sllu msok ular..atas siling toilet..kat luar halaman..nauzubillah

    alhamdulilah xde pape yg berlaku kat kami semua...

    dulu dok umah kpg...biasalah

    ReplyDelete
  4. uii ularr...!! takuttt!! geliii!!
    mereka mmg berbisa

    ReplyDelete
  5. Takutnya bila ada ular..bahaya tu ular tedung. Lagi plak arnab ngan hamster salah satu makanan feveret...

    ReplyDelete
  6. huhuhu..geli geleman kita tgk kak!

    ReplyDelete
  7. Letak kat mana lak sangkar hamster sampai anak tedung leh masuk makan hamster tuh..

    Kesian Amirul yer abis hamster kena makan.. adoi..

    ReplyDelete
  8. kenyang ular tu mkn arnab...

    hamster mirul pun kena..huhu

    ReplyDelete
  9. HOhoho berani nyer ualr baby tu masuk sangkar, tak dapat nak tahan nafsu tengok hamster yummy yummy tu kot hahaha. LAwak la wei bela hamster tetiba bertukar jadi ular.

    ReplyDelete
  10. ngeri lak dgr pasal ular nie... :)

    ReplyDelete
  11. Hehe...hilang dh la gelaran abah..ye mirul..

    ReplyDelete
  12. Mane ade tedung selar makan arnab..tedung selar makan ular dan biawak sahaja..xkan makan arnab..n mana ada ular tedung sensuk yg ade lambang 'O' menyembur...yg ade 'O' cume mematuk je..kalau takde 'O' kat belakang barulah tedung sembur

    ReplyDelete