Tuesday, June 25, 2013

10 Sen Je.

Actually aku dah realize sejak dua menjak ni
bila aku buat transaction melalui CIMBclicks bank charges cuma 10 Sen je..
since charges tu dah jadi 10 sen, wat pe aku nak bising bising kan..
lain le kalau dia charge RM10.00 ke, boleh la nak mengomel panjang..


Aku memang pengguna tegar CIMBclicks ok. boleh kata selang 2-3 hari ada saja transaction
yang akan aku buat. Sebab aku jenis malas menunggu. hehehehe..
apa apa bill pun bayar dengan CIMBcliks
termasuklah bill bos aku or bill sesapa je la yang suruh aku bayarkan


bila org bagi cash, aku bank in la semula
dan aku terima bayaran utk jualan produk pun mealui cimb jugak
senang..sebab bila wang masuk je, CIMBclicks akan hantar sms.
senang nak pantau. betul tak?


So, account aku akan menunjukkan tahap keaktifan yang 
sangat sangat baik.
bila account aktif nak buat loan pun sonanggggggggggggg..


Tapi...aku still takpuas ati ni.
hahaha..tak puas saja aku ni kan.
sebab...
kalau bayar bill Letrik tak de charges
tapi kalau bayar bill air ada charge 50 sen.
kenapa tak 10 sen jugak?

then dulu ni masa bayat PTPTN ada charge 50 sen jugak( sekarang tak tau le)
sayang woo.. 50 sen tu, 50 sen ini semua kena charge
rasa mcm hidup ni penuh dengan segala charges. hahahaha
So,aku ambik keputusan bayar kat kaunter je la.


mana mana yg tak de charge aku bayar le kat CIMBclicks.
Oleh kerana tiada keseragaman, makanya kena la jugak aku
ngadap kaunter bayaran.
 
 
Note: kalau campur 50 sen itu ini semua.. boleh wat makan lunch tau!!
Bukan berkira tapi pengguna bijak!wakakakaka


18 comments:

  1. aku pun penguna tegar CIMB clicks
    so far yg bil air ngan api tu laki aku bayar kat kaunter je
    yg lain2 mcm tmnet astro umah loan bagai pakai ni je..sng xyah nak parking gpun xde charge hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senangkan...jimat minyak.jimat parking.jimat masa

      Delete
  2. sy ada buat tp x aktif2 hehehehe (pengguna x bijak)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pas ni aktifkan. Bijakkan diri anda

      Delete
  3. KA mmg x guna online banking ni hehehe

    ReplyDelete
  4. tolong byr bill aku boleh? ekekeke..

    ReplyDelete
  5. aku tk de cimbcliks..hehe

    mybnk2u je ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun wat gak mayban2u tu. Tapi masalah pin apa ntah.last terbuku gitu ja.

      Pas ni nak aktif balik la

      Delete
  6. betul tu kak..0.50 + 0.50 dah jadi seringgit.. oohh, rugi..kalau kaunter dekat, baik pergi kaunter je..tak la montot terlekat kat bngku je..hehehe

    ReplyDelete
  7. Hihihi..saya pakai RHB xde akaun CIMB...uhuhuhu

    ReplyDelete
  8. Haha...tu la campur semua.jadi banyak tau

    ReplyDelete
  9. salam sis.. betul 2... tapi kalo terdesak baru anna biarkan je..hihihi

    ReplyDelete
  10. liya tak pernah guna cimb cliks.. selalu nya mayban2u jjer.... :)

    ReplyDelete
  11. charge mmg xseragam...tapi charge maybank lg mahal

    eh tapi sy byr bil air xde charge pun...

    ReplyDelete
  12. itu la... 50sen sana, sini... huishh duit jugak tu.

    ReplyDelete