Wednesday, June 5, 2013

Bidan Terjun

Sehari sebelum my Brother In law nak akad Nikah
dia call aku, bagi tau yang photographer yang dia hire tu accident.
Sian dia.... dia mintak le tolong aku jadi Bidan Terjun kejap

Sampai hari ni pun aku masih tak yakin yang aku boleh ambil gambar orang kawin
Aku beli DSLR tu pun bukan nak jadi photographer pun
just suka suka je..
Kang lingkup semua.. lagi teruk kan..

 Jenuh jugak le nak snap photo ni kan.
kalau yang dah pro tu tak pe lah..
aku yang terkedek kedek ni .. nak cari  posisi pun  puaih aih..
kang jatuh dalam tasik baru tau.. hahahaha...

main redah je nak gaya mcm mana pun..
sib baik le pengantin jenis yang sporting..

kalau yang malu malu meow tu, lagi la mati kutu mak bidan ni kan..kan...
Ini persalinan di sebelah pihak perempuan..
Ni pulak persalinan di sebelah pengantin lelaki.
Umah Mertua aku le.. ngeee...

Tak dapat nak buat outdoor, sebab hujan lebat sangat..
aku terkilan sangat, sebab aku dah plan nak snap kat bawah pephon bamboo..
nanti aku tunjuk View pepohon bamboo tu yer.


*** kalau korang nak tau, memang cabaran bila tuan rumah yang jadi photog. 
ye la umah mertua tu kira aku pun tuan umah jugak le, kena jugak layan tetamu at the same time**

***Tengah syok syok aku aim nak shoot, ada yang panggil aku suh tambah nasi le,
suh tambah lauk le, suh ambik sudu le.. arghhhhhh***

** Aim lagi nak shoot.. dah sedara mara pulak yang sahut sahut.. ngusik..
ada pulak yang cakap " asyik ambik gambar pengantin je..gambar aku tak mo ambik ke?
pas tu suh ambik gambo orang gedehuk ( orang kerja)
Hello.... aku ni bidan terjun tuk pengantin je tau...


*** Yang best tu ada lak pak Aji dok usha aku je.. dalam ati dok ingat, mesti dia cakap
tak bape manis kot gaya aku berphotog tu, nak duduk ayu ayu..kang gambar tak cantik pulak.
sekali dia dia bersuara  " ni..ni... dari tadi dok ambik gambaq.. ambik la gambaq kami 2-3 keping sama..
muahahahaha... Pak Aji pun nak layan bergambar...****



Note: Tengah dok pikiaq nak wat photobook ke nak buat album tuk pengantin ni...

***Bidan Terjun bermaksud terpaksa membuat sesuatu secara tiba tiba***

18 comments:

  1. bla akk ckp mcm tu, tetiba tingat kenduri kawen pak cik sy nnt...waaaaa x nk jd photog

    ReplyDelete
  2. tu dia... hihihi ok le tu kak T.. pengalaman tuee.... :)

    ReplyDelete
  3. tk per...

    mengasah bakat la hg...

    tp tu la..kalut gamaknya tu..org ni pggil org tu pggil.haha.

    ReplyDelete
  4. xpe kak. at least dpt pengalaman kan. kira ok la tu

    ReplyDelete
  5. Wahh cayaa laa bidan terjun pun cantik gak.. tuh.. :)

    ReplyDelete
  6. ok la tue, janji ada photo kenangan kawin kan :)

    ReplyDelete
  7. wah... cukup cantik bg sy.. mcm dah pro tau...:)

    ReplyDelete
  8. xpueh tgk lah T
    mai lah nk tgk lagi
    kira VVIP lah hang ritu
    xmenang tgn ea
    hehe

    ReplyDelete
  9. Cantk la gambar, bidan terjun pun sebab depa trust u, and its worth it ;)

    ReplyDelete
  10. ok la tu wantie...slow2... manatau nanti bley tambah income plak pasni

    ReplyDelete
  11. Pandai jugak akak jd photographer, mesti pengalaman yg berharga kan...lawa2 lah gambar akak amik.

    ReplyDelete
  12. bidan terjun pun ok..
    leh cari pengalamn

    ReplyDelete
  13. cantik gambar yang kat tepi tasik tu..

    ReplyDelete
  14. cantik gak tu...terjun pun terjun la

    ReplyDelete