Thursday, June 20, 2013

Kekonon Berjaya Kebas Kashut Kakak!

Si Aleesya ni kalau kat umah baby sitter, suka benor pakai selipar orang
tak kira le besar ke kecik seliper tu, dia akan sarung jugak.

Hari tu masa balik kampung, kazen dia si Atikahada satu seliper kaler pink
asyik dok pakai seliper si Atikah ke hulu ke hilir..
sian tengok aku ke pekan belikan dia sepasang seliper yang seakan akan sama

Asyik pakai seliper ni je kat umah Tok that day
tak nak tanggal tanggal dah
ke main suka lagi dia tu.
Bila balik penang of coz la aku bawak balik seliper tu ke sini
bangun pagi tu, dia dengan girangya nampak seliper ni lepak kat umah sini
apa lagi.. riuh rendah dia dok mengomel.
Kashut Kakak! Kashut Kakak!

lepas sebut kashut kakak tu, dia ketawa. siap cakap Yeay Yeay.. Kashut kakak!

hahaha... suka ati le tu kekonon yang dia dah berjaya merembat kashut Kakak Atikah
sangat sangat lawak la budak ni.

Sampai hari ni, bila aku tanya je dia still mention yang kasut tu kashit kakak.
nape Eisya ambik kasut Kakak.
She will Mention" Tak dak Ah"...


Note: Dah pandai sebut Ibu.. Tapi bunyinya "Ibu Appuu" la pulak

13 comments:

  1. Hahahhaa konon terror la dia cilok kasut orang, tu yg happy sesangat tu. hahaha lawak betul.

    ReplyDelete
  2. ibu appu..jdlahhh lama2 ilang lah appu tu hehe

    budak2 baya ni dah mula nak kasut ada kartun2 kan hehe

    ReplyDelete
  3. comel selipar.. itu yg Aleesya suka sgt kot..hehe..gambar kartun2 mesti budak2 suka:)

    ReplyDelete
  4. pandai dia..
    nnti dia taw hg tipu dia..
    bila dia bc blog ni ..kekeke..

    ReplyDelete
  5. Dulu adik beradik kitorang kalau geram mesti akan baling selipar kat semak tu, memang geram betul time tu...

    ReplyDelete