Wednesday, June 26, 2013

Ronda Ronda Hingga Kebuluran

 
My bos ya ya la cakap yang  serice tax kaunter ada kat Bangunan Kastam
Selamba badak aku pagi tadi masuk nak bayar service tax
menci tau kalau pergi tempat salah
Tapi dalam hati pun dah cakap
"sekali dua sure akan salah lelama expert la"

last dorang cakap untuk bayaran kena ke bangunan Syed Putra la pulak.
So, pergi la aku kat sebelah GPO tu. 
Guard cakap kat tingkat 7, pi tingkat 7, dorang cakap yg dorang bahagian perlesenan, sila ke tingkat 6
pi tingkat 6 suh tingkat 7 pulak.Ala.. tadi salah pintu la pulak. ngeee..

Bencana ribut di Jalan macalister, Penang

Sejak Jalan macalister tu dilanda ribut, aku tak pernah lalu lagi la
Oleh kerana aku nak ke Kurnia,
My bos kay po dok cakap yang jalan One Way kat Lorong Selamat tu dah di buat two way
sebab jalan Macalister di tutup.
So, kalau nak pergi kena ikut Jalan Burma.

Sekali aku masuk Jalan Burma, tengok Lorong Selamat tu tak de la di buka 2 Way
One Way jugak.
Apa lagi kena pusing satu pusingan masuk semula kat Jalan macalister ( tak tutup pun Jalan)
pas tu masuk semula ke Lorong Selamat.

Bangunan Kurnia Kat Lorong Selamat... ( Selamat Tinggal...)

dengan gaya Machoo.. aku melangkah masuk ke Building Kurnia
sekali tengok.. Hah.."Lengang"
Cuma ada Abang Desh yang sedang senyum Kambing melihat aku masuk

Abang Desh cakap
" office sudah pindah.. sana office lagi besar..
pigi sana office..semua sudah sana kerja

Pindah pergi Mana?
senang saja mau pigi
Ini keluar Jalan Burma juga, lagi satu kali, 2 kali traffic light 
Jumpa itu church lagi depan ,  itu Jalan kartun jumpa  sana
kanan sablah tengok itu Amassurance  sama Kurnia sudah sekali duduk
banyak senang la adik...

Dalam hati dok ingat, Ade ke Jalan Kartun kat Penang ni?
Argh.. belasah je la meronda cari building tu sendiri.

pusing pusing semua last aku nampak building "Burmah Place"
Kat bawah tu ada sign Kurnia dan Amassurance
terus masuk dan jumpa ngan pihak berkenaan

Masa keluar tu, aku rasa nak snap gambar bulding tu
sambil snap tu, tetiba aku terpandang signboard nama Jalan
"Arathoon"

hehehe... Bangla tu cakap jalan Arratoon kot
Cam ne la aku boleh dengar as " KATUN" hahaha...
 Meronda sampai  kebuluran  kelaparan aku nih. Last speed ke Transfer Road,
 makan Nasi Padang.


Note: Bang... Kita tukar Sofa ye tahun ni..boleh?
  

Find us on Google+

13 comments:

  1. Mintak2 dptlah tukar sofa baru ya.. hihihi

    ReplyDelete
  2. Kalau KA dah pening kapla pusing2 lagu ni T ! hehehe

    ReplyDelete
  3. kemain dia rempit sn sini mentang2lah dpt marka baru hahaha

    sofa?boleh je yang
    untuk lambang cinta nan satu aii belikan hahaha

    ReplyDelete
  4. bangunan syed putra..tmpt kerja suami ku dulu..

    now dia dh keja kt hospital...hehe

    hahaha..bangla silap sebut daa...jln kartun..mmg kartun la dia ckp..keke

    ReplyDelete
  5. Wahh jauh betul meronda2nya tuh..

    Amboi.. nak sofa baru yer.. :)

    ReplyDelete
  6. Apa yang paling best kat entri kali ni ??? Ayat kaki tu yang tak bleh blah hahaha...
    Mudah-mudahan dapat tukar sofa baru kali ni ya Wantie....hehe

    ReplyDelete
  7. hihi...rasa mcm dibawa pusing2 plak baca entry ni =)

    ReplyDelete
  8. paling serabut kalau gi 2 3 4 kali masih tak jupe2....memang tahap kebuluran ni kalu dah meronda macam ni

    ReplyDelete
  9. nasib baik jumpa.. kalau aiza mesti pening nak cari jalan macam tu.. hihi.. nak-nak bangla tu yang bagi direction..

    ReplyDelete
  10. haha..jadi jalan katun??
    Mcm kat tpg ni laa..bukit drummond (tempat kem jurutera askar)...dipanggil bukit doremon, hihi..

    ReplyDelete
  11. adui T,memula kty baca..jln kartoon.
    pelik jugak..
    rupanya jalan Arathoon..
    apapun ,kira haibat gak abg bangla tu kasi info.hahahahha.

    ReplyDelete
  12. hahah tu dia bawak berjalan sampai ke jalan katun hahaha. dekat2 dah bunyi nya tu addik manissss hihi.

    ReplyDelete