Tuesday, June 11, 2013

Selamat Pengantin Baru Nurdayana

Last Saturday, aku ke Sungai Petani sebab nak menghadiri 
Majlis Perkahwinan My anak Saudara , yang keberapa pupu pun aku tak sure. hahaha..
yang penting kami rapat ok.

 Nurdayana ni anak saudara aku yang kelima.
Tahniah Mak cik ucapkan buat Nana
akhirnya jumpa juga orang yang memahami Nana
Moga tabah melayari alam perkahwinan.

 Aku pergi sekejap je, lepas makan..
borak sikit dengan anak anak sedara yang ada
pas tu dah nak kena balik

 Tak dan nak tunggu upacara potong kek pun.
tak pe la kan..
BTW..cantik keknya..


 Actually, majlis perkahwinan tu di adakan oleh anak anak sedara aku je
Sebab Abah dan Mak dorang dah tak de..( al-fatihah)

Aku memang respect le, sebab kakak kakak si Nana ni bersepakat
so, majlis di adakan dengan jayanya

Dorang ni 7 beradik perempuan 6 orang lelaki sorang je
tu pun lelaki yang bongsu. maka kakak kakaknya la yang kena manage semua.

yang baju pink pekenen tu anak saudara aku yng ke 2 dan yang baju pink duduk tu
anak sedara aku yang ke-empat.

kenduri di adakan di rumah yang baju pink ( duduk) tu


**Di sini Makcik doakan agar hubungan kalian sekeluarga semakin erat**
Untuk Ayong- Segaknya cucu Mak Cik. Dapat menantu jemput ye
untuk Angah- selamat melahirkan baby ke 4.
Untuk Lin- Mak cik tunggu nasi minyak ko pulak
Untuk Fatin- dah habis belajor ke?
Untuk Amir- belajar rajin rajin k.



Note: teringat masa kecik dodulu.. suka benor kami main "Cak Blumm Boya Katak".
**Cak Blum Boya Katak, Sambil Lalu Sambil Sentak****

13 comments:

  1. Seronok tgok event family. Btw, Teena x pernah dgr pun main cak blum boya katak tu..apa tu?

    ReplyDelete
  2. pinkkkk .. nice and cute .. and the cake seems sedapp ..

    jom singgah http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, segalanya dipermudahkan..
    rezeki pengantin baru..

    ReplyDelete
  4. tahniah,,,sama cantik sama padan...

    ReplyDelete
  5. besau anak sedara ang t...best kalau ada hubungan kekeluargaan yg rapat..meriah

    ReplyDelete
  6. bacanyer kita lak nak nangis.. membayangkan kalaulah tka punya ayah dan mak uruskan semua... memang respek habislah...
    sleamat pengantin baru...

    ReplyDelete
  7. bacanyer kita lak nak nangis.. membayangkan kalaulah tka punya ayah dan mak uruskan semua... memang respek habislah...
    sleamat pengantin baru...

    ReplyDelete
  8. Selamat pengantin baru...

    makan nasi kenduri mmg best..

    ReplyDelete
  9. Sama cantik sama padan...moga kekal bahagia hgga akhir hayat..
    Seronok bila adk beadik muafakat mcmnie.. :D

    ReplyDelete