Thursday, July 11, 2013

Mimpi Boleh Terbang

Semalam dah le tido lewat ( maklumlah layan diri as B'day Girl)
pas tu bangun sahur lagi kan.
lepas subuh tu tadarus kejap
lepas Mirul ke Sekolah..sambung tido. hahahaha..
kul 9.00 bangun mandi siap siap datang kerja.

Dalam masa 2 jam yang aku tido sebelum datang kerja 
aku mimpi giler kentang punya mimpi. hahahaha..

Aku mimpi aku ada kuasa yang luarbiasa
mula tu aku lari lari anak, pas tu terus boleh terbang.
hahahaha... main tunjuk tunjuk gitu je terus aku terbang ke udara. 
wah sangat best.


Masa aku tengah terbang tu, tetiba Knight Rider datang serang
wohoho.. Knight Rider pun ada jugak dalam mimpi aku. 
Tapi aku tak dapat tengok muka knight rider dengan jelas
sebab dia pakai topeng.
knight Rider palsu la tu kan. hahahaha..

kenapa dia datang serang aku pun aku tak tau la..
Apa motif dia datang pun tak pasti.hahahaha




Apa kes pun tak tau tetiba aku gi kalahkan Knight Rider tu
tetiba dia mengalah, ngan aku sebab dia tak leh Terbang.
wah..bangga..

Then balik rumah, semua Jiran dapat tau aku boleh terbang
terus dorang serang, kekonon aku ni makhluk jahat
wah.. lari tercungap cungap
cuba terbang... boleh lagi tapi terbang tak leh tinggi mcm tadi


kemudian aku diekori oleh seorang aunty
siap tanya aunty tu mcm mana dia boleh terbang mcm aku
dia cakap dia belajar Tye  Chi. that Why la boleh terbang
kahhhh... tak tau pulak  ilmu Tye Chi main terbang terbang
selalunya part gerak slow slow aku tau la...
arghhh..lantak la.
lawan pulak ngan aunty tu.

tetiba aku rasa muka aku pedih sebab terkena kuasa aunty tu
dalam pedih pedih tu aku lari sekuat hati
tup tup.. mata terbuka. Matahari dah terkena muka ni
silalah bangun !


*** akibat mimpi lari lari pas tu lawan, pas tu terbang. Aku rasa letih sangat
Ni pun dok ngantuk . zzzzz... 10-15 minit mesti best ni.


Note: tak suka tau mimpi lari lari. Lepas jaga mesti letih!

22 comments:

  1. hehe... ellesya slalu mintak nk terbang mcm burung :)

    ReplyDelete
  2. hahahahahaha
    meh aku tilik mimpi hang
    hang terbang sbb xlama lagi hang akan pi bercuti2 jauh nai kapal tobang

    yg knite rider tu laki hang..dia akan wat party buih tuk hang for ur special besday..xtaulah buih kut mn janji nak bg bini happy 18xganda pas dpt moto kehkehkeh

    yg lain2 pelakon tambahan tu mayb sedara mara hang yg happy sgt hang dpt apa yg hang impikan muahaha ok x tilikan aku

    sekian

    p/s: hg cite kt amirul dok

    ReplyDelete
  3. ni mesti tingat citer superman ni..
    kty lak mlm semlm mimpi hantu penanggal.nasib nmpk blkg dia je.kalo nmpk depan.. :)

    ReplyDelete
  4. tu dia...
    mmpi lari mmg penat weh..hehe

    ReplyDelete
  5. hahahahhaahhahahah... mn ada knight rider skrg ni kak...bdk2 skrg pon x knl heheheheheh..knape x terbang g london ke, ke europe ke..br best hehehehee


    p/s blog akk ok lg bla loading

    ReplyDelete
  6. hihi..lucu mimpi tu..tp syok jgk dpt mmpi terbang:-)

    ReplyDelete
  7. sabar jelah andai mimpi mengarut sebegitu..huhu

    ReplyDelete
  8. sabar jelah andai mimpi mengarut sebegitu..huhu

    ReplyDelete
  9. hehe...leh ingat detail mimpi..dasyat tul.
    bkn selalu leh ingat detail ni.
    dan kadang2 tak ingat langsung.

    ReplyDelete
  10. Nureen- Jgn sampai ellesya, terbang darui atas katil ke bawah tau. bahaya.

    ReplyDelete
  11. El- Tilikan tu kalau la betul. meriah la aku kan.

    ReplyDelete
  12. Atty- adoi. hantu penanggal tu. takuttttttttt

    ReplyDelete
  13. Zura- Memang penat giler. mai reja pun rasa nak tido je

    ReplyDelete
  14. Siti Zahara- hehehe.. mimpi dah nak siang le tu

    ReplyDelete
  15. Anies- ye la. knight rider tu pun dah tua. hahahaha...

    ReplyDelete
  16. ~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ memang lucu. letih pun hado

    ReplyDelete
  17. 3no gr33ny- mimpi memang mengarut pun.

    ReplyDelete
  18. Kak Lona- kalau boleh ingat namanya mimpi. kalau tak leh ingat namanya merepet. cam tu la mak T kata.

    ReplyDelete
  19. hehehe kelasss betul leh buat filem ni T !

    ReplyDelete