Wednesday, July 10, 2013

Moga Allah memberi kekuatan Padamu

Seminggu sebelum kita menyambut puasa, kami sekeluarga di kejutkan dengan satu berita sedih..
My biras terpaksa menjalani satu pembedahan di tempurung lututnya
kerana di jangkiti kuman.

Actually, my biras ada bagitau yang dia nak menjalani pembedahan usus
asyik bertangguh je, so.. dia cakap kalau boleh lepas kenduri my brother in law that day
dia nak proceed untuk operation ususnya.

Masa dia pergi untuk rawatan lanjutan untuk usunya tu, tetiba doktor cakap yang lututnya 
ada jangkitan kuman.

Mula tu doktor sedut je.. tak de la Czer bagai.
lepas dah semua ok, doktor cakap kuman masih ada.
So, doktor decide nak keluarkan tempurung lutut tu dan cuci dan masukkan semula
adei... nyilu lak bila tulis citer ni.

hohoho.. sib baik duduk first clas, boleh la kami lepak lepak dan berkuak lentang bagai.
My mum pulak style tak boleh bau ubat. asyik muntah je bila sampai kat wad ni.

Sian dia.. dah mcm orang peknen.uwek..uwek.. je

Masa kami pergi melawat dia tu, kami dapat tau yang kalau boleh doktor tak nak
operate ususnya tu. 
Doktor cadangkan agar makan ubat. Kos untuk ubat tu aje RM 26,000.00 
untuk sebulan. gulp.. mana nak cekau.
kalau kena makan selama 6 bulan. silalah darab dengan 6 yer.

Even, dia seorang guru pun, kos untuk ubat tu kena la keluar duit poket dulu
lepas tu baru boleh claim dengan goverment.


Moga moga lepas pembedahan ni dia kembali sihat mcm orang lain jugak
boleh makan itu ini, boleh lasak lasak..

Di sini kak T doakan agar Zuha di beri kekuatan, ketabahan dan kecekalan
dalam menghadapi dugaan Allah. Sesungguhnya kalau Kak Ti pun
tak tertanggung rasanya..
Semoga Tabah selalu.


Note: Get Well Soon

12 comments:

  1. semoga pembedahan tu berjalan lancar :)

    ReplyDelete
  2. Siannya dia..ubat mhalnye..huhu..smoga dia cpt sembuh..

    ReplyDelete
  3. Semoga di beri ke tabahan..Amin..

    ReplyDelete
  4. salam sis..
    26000?
    mak ai, mahalnyaaa...

    ReplyDelete
  5. sama2 kita doakan moga biras k.t cepat sembuh...
    mcm tok nureen sebelah mak, mmg dh lama operate lutut, tempurung sebelah kanan x silap mmg dh x dak.. terlantar x leh jln..

    ReplyDelete
  6. aku doakan semoga beliau cepat2 sihat ea...dugaan hidup kita x dpt nak sangka...Allahuakbar..semoga kita semua juga diberi kesejahteraan dan kesihatan yg baik aminnn

    ReplyDelete
  7. semoga biras akak cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  8. turut bersimpati dgn biras hg..
    semoga dgn mkn ubat tu...biras hg akan pulih sepenuhnya..
    tk perlu buat operation...insyaAllah..

    ReplyDelete
  9. eh, tak penah lagi dengar lutut ada jangkitan kuman..
    kalo hati, paru2 tu...selalu laa..

    Usus pun ada masalah ke??
    Ya Allah, dugaan dan ujian utk menguji hambaNya...

    Semoga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  10. sama2lah kita doakan dier yer T !

    ReplyDelete
  11. biar betul kak rm26k? ubat apa tu? kalu RM26 ke bleh percaya lg...

    semoga cpt sembuh

    syfakallah

    ReplyDelete